Tabu
Image default
lifestyle

“Nunți, muzici și casete video”, nominalizat la Premiile Gopo

Filmul Nunți, muzici și casete video, în regia lui Tudor Giurgiu, a fost înscris în cursa pentru nominalizarea la categoria Cel mai bun documentar la cea de-a treia ediție a Premiilor Gopo, premiile industriei cinematografice din România.

Nunți, muzici și casete video e o incursiune în culisele nunților românești, în care fotografi, cameramani și cântăreți din toată țara se explică, își spun poveștile de viață, prezintă „pe viu” stiluri de montaj și, bineînțeles, dau dovada măiestriei lor.

Filmul urmărește aventurile câtorva dintre cele mai „colorate” personaje care poartă pe umeri responsabilitatea reușitei celei mai importante petreceri din viața unui cuplu. Documentarul, o producție Hai-Hui Entertainment și HBO România, a concurat în cadrul secțiunii de gen a Festivalului Internațional de Film DaKino, ediția 2008, selecție care îi permite să fie eligibil pentru nominalizarea la ediția din acest an a trofeelor Gopo, deși a fost lansat foarte aproape de finalul anului trecut, pe 27 noiembrie 2008.

La Premiile Gopo nu pot fi nominalizate decât documentarele artistice, reportajele de televiziune nefiind eligibile pentru înscrierea la preselecție. În cursa pentru nominalizarea la Gopo, Nunți, muzici și casete video va lupta cu documentare precum Constantin și Elena, filmul lui Andrei Dăscălescu laureat al categoriei First Appearance din cadrul prestigiosului festival de documentar IDFA, Podul de flori, filmul multi-premiat al lui Thomas Ciulei, sau Ciobanul zburător, regizat de Cătălin Mușat, câștigător al unei mențiuni speciale la Festivalul de la Locarno.

Nominalizații la toate categoriile Premiilor Gopo vor fi anunțați pe 2 februarie, în cadrul unei conferințe de presă programate de organizatori. În luna februarie, Nunți, muzici și casete video va putea fi urmărit și la Centrul Ceh, în cadrul proiecțiilor de documentar Documentary Mondays.

ARTICOLE SIMILARE

Iubește-ți propriul corp!

realitatea

Charles/Lia: farmecul sofisticat al unui bărbat

realitatea

Johnny Depp povesteşte cum s-a îmbătat cu Isus

realitatea

Katie Holmes, fana lui Susan Boyle

realitatea

Lindsay Lohan se dă la Leonardo DiCaprio

realitatea

Primele poze cu Rihana bătută

realitatea

Scrie un comentariu