Home > Lifestyle > culinar tabu > Nutriționiștii atrag atenția asupra curelor periculoase ținute de celebrități

Nutriționiștii atrag atenția asupra curelor periculoase ținute de celebrități

Diete precum dieta cu aer, dieta biotică, dieta fără gluten, dieta pe bază de alcool sau dieta Dukan sunt considerate cele mai periculoase pentru sănătate de către nutriționiști. Vedete  precum Michelle Pfeiffer, Madona au apelat la dieta cu aer sau respiraționistă care presupunea eliminarea alimentelor și ”consumul” de aer sau lumina soarelui. Această dietă a fost aspru criticată de Asociația dieteticilor britanici, spunând că este extrem de periculoasă și pun în pericol sănătatea celor care le urmează. Mai mult de atât, specialiștii susțin că nu există nicio dovadă clară că oamenii se pot hrănii cu oxigen și cu lumina soarelui, drept prin urmare este doar o metodă de înfometare.

La aceeași concluzie au ajuns nutriționiștii în privința dietei biotică care presupunea scăderea nivelului de grăsimi prin modificarea echilibrului hormonal. Această metodă a fost numită de nutriționiști ”pseudoștiință”, a cărui singur efect este de a dăuna sănătății.

Actrița Gwyneth Paltrow a ținut o dietă fără gluten, însă se pare că nu a dat rezultate. Asta pentru că, spun nutriționiștii, un consum redus de gluten nu determină pierderea în greutate.

În ceea ce privește dieta cu alcool, preferată de top-modele, nutriționiștii spun că această dietă doar provocă o tulburare alimentară numită alcoorexie.

Și-n ceea ce privește dieta Dukan, nutriționiștii au avut un cuvânt de spus. Vedete precum Carole Middleton (mama lui Kate Middleton) sau Jennifer Lopez au urmat această dietă deși dieta nu este tocmai una sănătoasă, după spunele nutriționiștilor de la  Asociația dieteticilor britanici. 

“Poate că nu sună foarte tentant, dar adevărul este că, dacă doriţi să slăbiţi, faceţi acest lucru pe baza unei alimentaţii echilibrate, fiţi atenţi la mărimea porţiilor şi faceţi mişcare”, recomandă Sian Porter.

Articole asemanatoare
Elle Macpherson
Elle Macpherson, sfaturi de dietă și sport pentru femeile de peste 50 de ani
slăbit
Acești trei pași simpli te ajută să slăbești eficient într-un timp scurt
9 vedete care au refuzat roluri foarte mari în filme de succes
vitamină
Această vitamină te ajută să slăbești și să obții un abdomen plat

Loading...

Comenteaza acest articol

Nutriționiștii atrag atenția asupra curelor periculoase ținute de celebrități

by   1 min
0