Tabu
LIFE & LOVE

O chimie puternică între un bărbat și o femeie nu garantează succesul unei relații

Chimie

O analiză a divorțului din SUA a arătat că aproape jumătate dintre cupluri se despart din cauza așteptărilor nerealiste. Concepțiile greșite pot apărea din cauza activității hormonilor în prima perioadă de relații sau, după cum spun psihologii, a perioadei de chimie între bărbat și femeie. Această etapă îi poate face pe oameni să nu vadă cu adevărat cum este partenerul lor și numai atunci când va dispărea își vor da seama că acesta nu este așa cum credeau.

Statisticile spun că această chimie într-o relație nu este despre dragoste, ci despre pasiune și atracție. În timpul studiului , oamenii de știință au întrebat peste 300 de persoane ce înseamnă chimia într-o relație. Doar 9% dintre bărbați și femei au asociat această perioadă cu „dragostea”.

După cum s-a dovedit, putem împărți dragostea în 3 etape distincte: pofta, atracția și atașamentul, potrivit Helen Fisher, antropolog biologic la Universitatea Rutgers. Prima fază, pe care ne-am obișnuit să o numim „chimie”, nu este altceva decât munca hormonilor, care stau la baza motivației biologice pentru reproducere.

Abia mai târziu, când hormonii s-au calmat, îți vei da seama ce simți de fapt pentru partener sau parteneră. Poți descoperi că cel sau cea de lângă tine u este atât de perfect/ă pe cât părea la început. Poate că sforăie foarte tare noaptea sau nu arată bine. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să devii exigent sau că partenerul tău va deveni mai rău. Este posibil să păstrezi pasiunea într-o relație puternică, chiar și după perioada de chimie. Încercați să acționați ca și cum ați fi la prima întâlnire.

ARTICOLE SIMILARE

De ce preferă bărbații să țină în secret relațiile amoroase

Andreea Damian

Scena de sex dintre Mila Kunis si Natalie Portman, cel mai erotic moment dintr-un film (video)

ANTONIA prinsa in pat cu un barbat ciudat! NU e Alex Velea!

ŞOC! Marta participa la orgii alături de fetele traficante?

Aceste clişee ne dor (1): “Ăsta nu vrea decât”

Soc! GINA PISTOL a vrut sa faca sex cu ZAVORANCA?!

Scrie un comentariu