Home > Agenda > O companie chineză ar fi scăpat pe internet datele reale ale epidemiei cu coronavirus din China

O companie chineză ar fi scăpat pe internet datele reale ale epidemiei cu coronavirus din China

coronavirus

Beijingul încearcă să ascundă situația reală a victimelor coronavirusului, scriu publicațiile internaționale și nu numai. E posibil ca Tencent, o mare companie chineză, apropiată de govern, să fi publicat din greșeală ceea ce arată a fi „numărul real” de infecții cu coronavirus. Raportul este terifiant!

Potrivit celor de la Tencent, 154.023 de oameni erau infectați și nu mai puțin de 24.589 de persoane decedaseră. Menționăm că acest raport a ajuns pe internet în urmă cu câteva zile. Numărul celor infectați ar fi așadar de 10 ori mai mare decât cel anunțat official de autoritățile chineze. „Oficial”, epidemia de coronavirus izbucnită la începutul anului în Wuhan a ucis 563 de oameni, iar alți 28.000 au fost infectați. Cea mai tânără persoană din lume infectată este un bebeluș născut pe 2 februarie în orașul chinez Wuhan. Micuțul a fost diagnosticat cu coronavirus la doar 30 de ore de la naștere.

La câteva minute după publicarea acestor date, Tencent a actualizat pagina pentru a modifica cifrele „oficiale” ale guvernului. Taiwan News sugerează că acest lucru s-a întâmplat de cel puțin trei ori. Nu etse clar cum a ajuns public raportul lor. Dar statisticile inițiale se potrivesc cu alte rapoarte care sugerează că Partidul Comunist Chinez ascunde gravitatea situației. Dacă cifrele din presupusa scurgere Tencent sunt corecte, aceasta ar ridica rata mortalității la aproape 16%. Prin comparație, rata mortalității în timpul epidemiei SARS a fost de 9,6%.

Articole asemanatoare
pandemia
Avertismentul unui medic: pandemia de Covid-19 va crea „o generație de persoane cu dizabilități”
toaleta
Ce se poate întâmpla dacă tragi apa fără să lași jos capacul de la toaletă
coronavirus
Au fost identificate trei noi simptome ale COVID-19
coronavirus
Ce organe sunt atacate de coronavirus

Comenteaza acest articol

O companie chineză ar fi scăpat pe internet datele reale ale epidemiei cu coronavirus din China

by Andreea Damian   1 min
0