Tabu
LIFESTYLE Slider

O companie franceză vinde vinul Brexit cu particule de aur

brexit

Cuvântul Brexit e pe buzele tuturor britanicilor în această perioadă. Dacă Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană pe 31 octombrie, așa cum este programat, este posibil ca mulți britanici să încerce să-și înece amarul sau să… sărbătorească.

Pentru cei care doresc să se bucure că au ieșit din UE, o companie franceză numită Gold Emotion a creat un vin în ediție care conține particule de aur de 24 de karate. Sticla conține un vin spumant Chardonnay și este decorată cu steagul Marii Britanii,  împreună cu cuvintele „ Brexit, we made history” (n.r. Brexit, am scris istorie).

Nu este clar modul în care noua relație comercială a Marii Britanii cu Europa va afecta taxele la importul de alcool, dar vinul se vinde în prezent cu 138 lire sterline și cu 148 lire sterline, versiunea Rosé.

„Pentru cei care doresc să sărbătorească Brexit-ul”, scrie în descrierea produsului, disponibil online pentru „Brexit Day Celebration”. Compania franceză oferă pe lângă sticle de vin spumant și alte produse, cum ar fi parfum și lumânări. Cu toate acestea, spumantul Brexit, creat special pentru a sărbători „o etapă importantă în istoria Marii Britanii” este poate unul dintre cele mai controversate produse.

Un om de afaceri francez s-a arătat interesat să cumpere spumantul pentru clienții săi britanici. „Nu m-ar mira să am clienți britanici care sărbătoresc Brexitul cu acest vin.”, a declarat pentru CNN un reprezentant al companiei franceze. „Unii clienți cumpără sticlele noastre și le păstrează ca piese de artă”, adaugă el. „Este ceva unic – la fel ca și Brexit-ul în sine”.

Pe 23 iunie 2016, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UK) a avut loc un referendum cu privire la apartenența acesteia la Uniunea Europeană. Rezultatul final al referendumului, anunțat la 24 iunie 2016, a fost de 51,9% din voturi (17.410.742) în favoarea ieșirii din UE și 48,1% din voturi (16,141,242) pentru rămânerea Marii Britanii în cadrul UE. Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este cunoscută sub numele de BREXIT, un joc de cuvinte între Britania (BR) și EXIT (n.r. ieșire).

 

ARTICOLE SIMILARE

Greta Thunberg crede că adulții subestimează „copiii supărați”

realitatea

Excesul de fructe duce la îngrășare

realitatea

Laura Zapata și-ar fi dorit să vină de ziua ei în România. A anulat tot! Care e motivul

Tabu Tabu

Smiley, dezvăluire neașteptată: „Am scris acest cântec cu gândul la Iubita Mea” (VIDEO)

Andreea Damian

Muza lui Freddie Mercury, răsplătită după succesul filmului „Bohemian Rapsody”

Andreea Damian

Antidepresivele funcţionează în ciuda controverselor – STUDIU

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu