Tabu
FASHIONSlider

O mare casă de modă de lux renunţă la produsele din blănuri și piele exotică

Celebra casă de modă franceză Chanel va înceta să mai folosească blănuri naturale și pieile exotice de crocodil, șopârlă și șarpe. Decenii la rând, PETA a cerut brandului de lux să opteze pentru „moda fără cruzime” deoarece niciun animal nu trebuie și nu merită să sufere sau să moară.

Chanel devine astfel prima casă de modă de lux care renunță la produsele din piele de crocodil și șarpe. Directorul Chanel, Bruno Pavlovski, susține că va fi din ce în ce mai dificil să scoată piese vestimentare de înaltă calitate din moment ce Chanel nu va mai folosi piei exotice în creațiile sale.

Poșetele, paltoanele și pantofii fabricați din piele de șarpe, crocodil și pisică de mare fac parte din colecții premium, care se vând cu sume mari. Numai o poșetă Chanel, fabricată din astfel de piei, se vindea cu 9.000 de euro. Ba mai mult, gențile din piele de piton au fost scoase de pe site-ul brandului francez chiar astăzi.

Veteranul casei de modă Chanel, designerul Karl Lagerfeld, a declarat pentru revista „Women’s Wear Daily” că marca franceză a renunțat de bunăvoie la pielea exotică, nu i s-a impus s-o facă. „Este o alegere liberă”, a adăugat el, insistând că el însuși a folosit atât de rar blană naturală în creațiile sale încât nu și-a putut aminti când un model a defilat ultima oară pe podium într-o ținută realizată cu blană naturală.

Grupurile pentru protecția animalelor, inclusiv PETA, au salutat această decizie. „Nu este nimic la modă să folosești piei furate de la animale pentru îmbrăcăminte sau accesorii”, se arată într-un comunicat al PETA. Deși brandurile de top de modă au fost supuse unei presiuni severe pentru a renunța la blănuri – Gucci, Armani, Versace și John Galliano – decizia Chanel de a renunța și la pielea exotică a surprins pe toată lumea.

Multă lume ştie că pielea de crocodil este probabil cea mai scumpă materie primă din industria pielăriei. Din cauza presiunii activiștilor pentru protecția animalelor, recoltarea acestor produse din mediul natural se face tot mai puţin, chiar şi în ţările „lumii a treia” unde acestea sunt mai abundente. De aici unele mărci de lux și-au deschis propriile ferme specializate.

 

ARTICOLE SIMILARE

Au trecut sarbatorile…Apelam la diete sau cum ardem cat mai multe calorii?

realitatea

Aceste aplicații ar putea să fi informat Facebook despre când ai făcut sex ultima oară

Andreea Damian

Lady Gaga, plicisitoare in pictorialul pentru Vogue US din martie

realitatea

Cele mai frumoase citate despre dragoste din literatura franceza!

realitatea

Motivul incredibil pentru care actrița Gillian Anderson a renunțat la sutiene

Andreea Damian

Tendințe manichiură 2021. Cele trei culori de adoptat anul acesta

Andreea Damian

Scrie un comentariu