Home > Fashion > O mare casă de modă de lux renunţă la produsele din blănuri și piele exotică

O mare casă de modă de lux renunţă la produsele din blănuri și piele exotică

blănuri

Celebra casă de modă franceză Chanel va înceta să mai folosească blănuri naturale și pieile exotice de crocodil, șopârlă și șarpe. Decenii la rând, PETA a cerut brandului de lux să opteze pentru „moda fără cruzime” deoarece niciun animal nu trebuie și nu merită să sufere sau să moară.

Chanel devine astfel prima casă de modă de lux care renunță la produsele din piele de crocodil și șarpe. Directorul Chanel, Bruno Pavlovski, susține că va fi din ce în ce mai dificil să scoată piese vestimentare de înaltă calitate din moment ce Chanel nu va mai folosi piei exotice în creațiile sale.

Poșetele, paltoanele și pantofii fabricați din piele de șarpe, crocodil și pisică de mare fac parte din colecții premium, care se vând cu sume mari. Numai o poșetă Chanel, fabricată din astfel de piei, se vindea cu 9.000 de euro. Ba mai mult, gențile din piele de piton au fost scoase de pe site-ul brandului francez chiar astăzi.

Veteranul casei de modă Chanel, designerul Karl Lagerfeld, a declarat pentru revista „Women’s Wear Daily” că marca franceză a renunțat de bunăvoie la pielea exotică, nu i s-a impus s-o facă. „Este o alegere liberă”, a adăugat el, insistând că el însuși a folosit atât de rar blană naturală în creațiile sale încât nu și-a putut aminti când un model a defilat ultima oară pe podium într-o ținută realizată cu blană naturală.

Grupurile pentru protecția animalelor, inclusiv PETA, au salutat această decizie. „Nu este nimic la modă să folosești piei furate de la animale pentru îmbrăcăminte sau accesorii”, se arată într-un comunicat al PETA. Deși brandurile de top de modă au fost supuse unei presiuni severe pentru a renunța la blănuri – Gucci, Armani, Versace și John Galliano – decizia Chanel de a renunța și la pielea exotică a surprins pe toată lumea.

Multă lume ştie că pielea de crocodil este probabil cea mai scumpă materie primă din industria pielăriei. Din cauza presiunii activiștilor pentru protecția animalelor, recoltarea acestor produse din mediul natural se face tot mai puţin, chiar şi în ţările „lumii a treia” unde acestea sunt mai abundente. De aici unele mărci de lux și-au deschis propriile ferme specializate.

 

Articole asemanatoare
Chanel
Chanel și-a prezentat colecția Cruise 2021 pe Internet
chanel
Povestea jachetei iconice Chanel
Chanel
Moment savuros la Săptămâna Modei din Paris. Gigi Hadid scoate o intrusă de pe scenă la prezentarea Chanel
chanel
Un fotomodel de succes care a defilat pentru Dior și Chanel s-a făcut bărbat și și-a schimbat numele

Comenteaza acest articol

O mare casă de modă de lux renunţă la produsele din blănuri și piele exotică

by Andreea Damian   1 min
0