Tabu
Image default
lifestyle

O noapte albă în galerii

“ Noaptea Albă a Galeriilor“ e tipul de eveniment pe care ni l-am dorit de mulți ani și, în fine, s-a produs”, scria artistul Vlad Nancă pe incepem.blogspot.com chiar în 2007, anul în care a avut loc prima ediție a acestui proiect cultural. Acum, “Noaptea Albă a Galeriilor” – ce va avea loc în aceasta noapte – are în program un număr dublu de artiști și de galerii participante față de ediția din 2007.

Miza evenimentului a rămas însă diversitatea, în program figurand expoziții de pictură (Galeria Art Society – “Peisajul în pictura romanească modernă”), fotografie și film video (Pavilionul UniCredit – “How Innocent Is That?”), performance-uri sau campionate de șotron, dar și evenimente în premieră: expoziții semnate de tineri artiști precum Alexandru Rădvan și George Anghelescu și inaugurarea unei galerii: Alert studio. Pentru faptul că aparține unor artiști – Alina Buga, Cătălin Burcea și Raluca Demetrescu – Alert studio se diferențiază de la bun început de celelalte galerii bucureștene manageriate, în mare parte, de curatori și galeriști.

Dar mai există încă ceva ce contribuie la unicitatea galeriei: faptul că programul Alert studio este focalizat pe proiecte de tip experiment, cu amprentă critică socială, “o zonă total descoperită la noi”, după cum spune Cătălin Burcea. Care sunt așteptările și temerile celor trei vizavi de acest proiect, care e regula pe care artiștii care vor să expună la Alert studio trebuie să o respecte, ce înseamnă să te poți “juca artistic și cultural”, după cum spun fondatorii galeriei.

ARTICOLE SIMILARE

Ghici cine este femeia anului

realitatea

Kim Cattrall pozează topless la 52 de ani

realitatea

Ghici cine se aruncă peste fani

realitatea

Femeile din viata lui Adrian Paunescu (FOTO)

Art Yourself te invită să ieşi din realitate …unde vrei tu!

O nouă librărie Librarium în Bucureşti

Scrie un comentariu