Tabu
Image default
PEOPLE Slider

O nouă criză în familia regală britanică. Prinții William și Harry și-au împărțit banii. Ce urmează

Prinții William și Harry sunt de acord să împartă veniturile viitoare ale Fondului Memorial al Dianei, Prințesa de Wales, ca parte a separării activităților caritabile ale fraților. Potrivit documentelor financiare, în decembrie anul trecut a fost semnat un acord între Fundația Ducelui și Ducesei de Cambridge și Fundația Regală Sussex, abandonată la sfârșitul lui 2019.

S-a convenit acest lucru cu doar o lună înainte ca ducii de Sussex să anunțe că intenționează să se retragă din îndatoririle lor în calitate de membri superiori ai familiei regale britanice și să devină independenți financiar. În aprilie 2013, organizația caritabilă a Fundației Regale și-a asumat controlul legal al The Diana, Princess of Wales Memorial Fund, pentru a proteja orice venituri viitoare la încheierea operațiunilor sale.

Fondul nu mai colectează bani, dar se înțelege că primește ocazional donații, cea mai mare parte a banilor fiind destinată inițial organizațiilor de caritate alese de William și Harry. Fundația Regală a operat sub numele de Sussexes și Cambridges, dar în iunie anul trecut, Harry și Meghan au dezvăluit că urmau să se despartă formal de organizație. În 2019 Fundația Regală a primit 21.346 de lire sterline de la The Diana, Princess of Wales Fund Memorial – aproape 21.583 de lire sterline fiind încasate în 2018.

Se pare că Harry și-a cerut partea sa din fonduri pentru a-i dona unei organizații caritabile pe care a fondat-o ca să ajute victimele sărăciei extreme și HIV din Lesoto, Botswana și Malawi. La începutul acestei luni, presa a scris că ducele și ducesa de Sussex au lichidat formal fundația lor din Marea Britanie și vor inființa organizația Archewell.

Înainte de a muri într-un accident de mașină, la Paris, în 1997, prințesa Diana a lăsat prin testament cea mai mare parte din averea sa fiilor ei și ai prințului Charles – William și Harry -, pe atunci în vârstă de 15, respectiv 12 ani, însă executorii testamentari au impus o clauză potrivit căreia aceștia puteau intra în posesia moștenirii abia la împlinirea vârstei de 30 de ani.

Diana a lăsat o moștenire de 12,966 de milioane de lire sterline (16 milioane de euro), o sumă care a ajuns în momentul în care prințul William a împlinit 30 de ani la circa 20 de milioane de lire sterline în urma investițiilor făcute.Această moștenire se împarte în mod egal între prinții William și Harry.

ARTICOLE SIMILARE

Fiica lui Steven Spielberg, starletă în filme pentru adulți, a fost arestată

Andreea Damian

Metodele contraceptive cu regim extins de administrare, o solutie pentru femeile moderne

realitatea

În cât timp se digeră diferite alimente și de ce este important să știi

Andreea Damian

Anca Serea și Adi Sînă aniversare în grădină pentru fiul Noah

Tabu Tabu

Covid-19 apare în visele noastre și ne afectează somnul

Andreea Damian

Fotografie Cristiana Apostol – Despre “Secvente”

realitatea

3 comentarii

Scrie un comentariu