Home > Health > O nouă tehnică de adormire pentru insomniaci pare să fie preferata tuturor

O nouă tehnică de adormire pentru insomniaci pare să fie preferata tuturor

În timp ce unii oameni reușesc să adoarmă instant cum își pun capul pe pernă, alții se răsucesc și se agită toată noaptea într-o luptă continuă cu patul.

Așa că dacă sunteți obișnuiți să încercați să adormiți dar să nu reușiți, iată o metodă care se presupune că nu dă greș și vă ajută să vă odihniți imediat. O tehnică militară secretă (nu chiar atât de sceretă totuși)  despre care se spune că ajută pe oricine să adoarmă în doar două minute a fost recent dezvăluită.

Se vorbește că trucul ar fi folosit de armata americană ca să-i ajute pe soldați să adoarmă în situații care sunt mai puțin pașnice, cum ar fi cele de pe câmpurile de luptă. Secretul a fost detaliat în cartea Relax and Win: Performance Championship, care, deși publicată pentru prima oară în 1981, a câștigat recent atenția online abia de curând, după ce mai mulți oameni ar fi spus că metoda descrisă chiar funcționează.

  • Relaxați-vă mușchii din zona feței, inclusiv limba, maxilarul și mușchii din jurul ochilor
  • Lăsați-vă umerii cât de jos puteți, pe rând, pe fiecare parte, apoi brațul care corespunde fiecăruia dintre umeri, de câteva ori
  • Respirați, relaxându-vă pieptul, apoi relaxați-vă picioarele, pornind de la coapse până la degetele de la picioare.
  • Petreceți 10 secunde încercând să vă relaxați și mintea înainte de a vă gândi la una din următoarele trei imagini: sunteți într-o canoe într-un lac calm, cu un cer albastru clar deasupra voastră sau într-un hamac de catifea neagră, într-o cameră neagră, vă repetați “nu te gândi, nu te gândi, nu te gândi” timp de 10 secunde.

Se spune că tehnica funcționează pentru 96% dintre oameni după șase săptămâni de practică. Lipsa de somn poate afecta performanța oricui – insomniacii sunt cu toții mai expuși riscului de diabet de tip 2, boli de inimă și incapacității de a se concentra în general.

Articole asemanatoare
părinți
Informaţia pe care ar trebui să o cunoască toţi părinții aflați la început de drum
Sleep Texting: Este posibil să trimiteți mesaje text în timp ce dormiți? Da, cu siguranță
câine
Încă un motiv să lași câinele să doarmă cu tine în pat, și nu pisica sau iubitul
dysanie
Ți-e greu să te dai jos din pat dimineața? Poate fi semnul unei boli serioase

Comenteaza acest articol

O nouă tehnică de adormire pentru insomniaci pare să fie preferata tuturor

by realitatea   1 min
0