Tabu
HEALTHSlider

O nouă tehnică de adormire pentru insomniaci pare să fie preferata tuturor

În timp ce unii oameni reușesc să adoarmă instant cum își pun capul pe pernă, alții se răsucesc și se agită toată noaptea într-o luptă continuă cu patul.

Așa că dacă sunteți obișnuiți să încercați să adormiți dar să nu reușiți, iată o metodă care se presupune că nu dă greș și vă ajută să vă odihniți imediat. O tehnică militară secretă (nu chiar atât de sceretă totuși)  despre care se spune că ajută pe oricine să adoarmă în doar două minute a fost recent dezvăluită.

Se vorbește că trucul ar fi folosit de armata americană ca să-i ajute pe soldați să adoarmă în situații care sunt mai puțin pașnice, cum ar fi cele de pe câmpurile de luptă. Secretul a fost detaliat în cartea Relax and Win: Performance Championship, care, deși publicată pentru prima oară în 1981, a câștigat recent atenția online abia de curând, după ce mai mulți oameni ar fi spus că metoda descrisă chiar funcționează.

  • Relaxați-vă mușchii din zona feței, inclusiv limba, maxilarul și mușchii din jurul ochilor
  • Lăsați-vă umerii cât de jos puteți, pe rând, pe fiecare parte, apoi brațul care corespunde fiecăruia dintre umeri, de câteva ori
  • Respirați, relaxându-vă pieptul, apoi relaxați-vă picioarele, pornind de la coapse până la degetele de la picioare.
  • Petreceți 10 secunde încercând să vă relaxați și mintea înainte de a vă gândi la una din următoarele trei imagini: sunteți într-o canoe într-un lac calm, cu un cer albastru clar deasupra voastră sau într-un hamac de catifea neagră, într-o cameră neagră, vă repetați “nu te gândi, nu te gândi, nu te gândi” timp de 10 secunde.

Se spune că tehnica funcționează pentru 96% dintre oameni după șase săptămâni de practică. Lipsa de somn poate afecta performanța oricui – insomniacii sunt cu toții mai expuși riscului de diabet de tip 2, boli de inimă și incapacității de a se concentra în general.

ARTICOLE SIMILARE

Andra și Cătălin Măruță, pregătiți să-și mărească familia. Vine al treilea copil?

Andreea Damian

Recensamânt 2022 | De marți, 31 mai, începe recenzarea pe teren a populaţiei

Andreea Damian

Gina Pistol, primele declaraţii despre botezul fetiței sale. Imagini de la eveniment

Andreea Damian

Apelul plin de disperare al Dianei Kruger

Andreea Damian

Chuck Norris si-a gasit nasul, Black Friday!

realitatea

Principele Nicolae a devenit tată. Modul inedit în care a anunțat venirea pe lume a bebelușului

Andreea Damian

Scrie un comentariu