Tabu
Image default
LIFESTYLE

O nouă zi liberă pentru români

Românii ar putea avea o nouă zi liberă, graţie unui proiect de lege iniţiat de USR şi depus recent la Senat.

Deputatul Alin Apostol a depus în Parlament două proiecte care prevăd predarea educației de prim ajutor în școli, iar al doilea propune ca angajații care urmează cursuri de prim ajutor să poată solicita o zi liberă.

În acest caz, angajatorii ar trebui să-și poată deconta, din impozitul pe profit, zilele libere, se arată într-un comunicat de presă.

Demersul USR vine după tragedia de la Cluj, unde o elevă a murit înecată cu un jeleu. Prin acest proiect, spun politicienii, vor ca tot mai mulți români să aibă noțiuni de prim ajutor. 

“Educația de prim ajutor salvează vieți. Este primul pas pe care îl putem face – să pregătim generațiile viitoare să fie pregătite.  De când am preluat mandatul, lucrez pentru a introduce Educația de prim ajutor în școlile noastre. Îmi doresc ca toți copiii să fie pregătiți să acorde ajutor în situații-limită. 

Să poată salva vieți dacă situația o cere. Dar, pentru asta, trebuie ca Educație de prim ajutor să fie o materie atractivă, predată de specialiști cu pregătire psihopedagogică și cu o bază practică.  Copiii au nevoie să înțeleagă, să vadă, să exerseze, nu să învețe pe de rost”, declară deputatul USR Alin Apostol.

Ziua liberă pentru participarea la cursuri de prim ajutor va putea fi solicitată atât de angajații de la stat, cât și de cei din mediul privat.

Salariații vor putea urma cursurile de prim ajutor la “instituţiile, asociaţiile, organizaţiile neguvernamentale sau persoanele juridice autorizate şi/ sau competente, potrivit legii, să organizeze şi desfăşoare aceste cursuri”, după cum apare în document.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Tendințe home deco | 8 idei de furat de la decoratori

Andreea Damian

Între pamflet și realitate: sfinții primari de pe pereții bisericilor

BIANCA si-a taiat rochia de mireasa cu foarfeca! Alta IMAGINE din pictorial si INTERVIU!

Dismorfia Snapchat, cel mai nou trend în materie de operații estetice

Andreea Damian

Sapte aspecte pe care orice mamica responsabila ar trebui sa le stie in legatura cu scaunele auto pentru copii

realitatea

Meghan Markle și Kate Middleton, așa cum nu le-ai mai văzut: cărunțite și pline de riduri

Andreea Damian

Scrie un comentariu