Home > Health > O persoană moare prin sinucidere la fiecare 40 de secunde, potrivit Organizației Mondială a Sănătății

O persoană moare prin sinucidere la fiecare 40 de secunde, potrivit Organizației Mondială a Sănătății

O persoană își ia propria viață la fiecare 40 de secunde, a constatat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în ciuda numărului în scădere a sinuciderilor la nivel mondial.

Cifrele, potrivit OMS, arată activitatea continuă care trebuie făcută de unele țări pentru a preveni moartea prin sinucidere. În fiecare an, aproape 800.000 de oameni mor din cauza sinuciderii, relatează organizația, suicidul fiind a doua cauză de deces în rândul tinerilor cu vârste între 15 și 29 de ani, după accidentele rutiere. Potrivit OMS, „fenomenul global” afectează toate regiunile lumii și necesită ajutorul tuturor țărilor de pe glob pentru a implementa tactici de prevenire a sinuciderii.

„În ciuda progresului, încă se mai moare din cauza sinuciderii la fiecare 40 de secunde. Fiecare moarte este o tragedie pentru familie, prieteni și colegi. Sinuciderile pot fi prevenite”, a spus directorul general al OMS, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus.” Solicităm tuturor țărilor să încorporeze strategiile dovedite de prevenire a sinuciderii în programele naționale de sănătate și educație într-un mod durabil. ”

Deși numărul de țări cu strategii naționale de prevenire a sinuciderii a crescut în ultimii cinci ani, potrivit OMS, acesta include doar 38 de țări – un număr pe care organizația l-a descris drept „mult prea mic”.

Noul raport, care a fost publicat cu o zi înainte de Ziua Mondială a Prevenirii Sinuciderilor, pe 10 septembrie, a constatat, de asemenea, că țările cu venituri mari au avut unele dintre cele mai mari rate de sinucidere între 2010 și 2016.

„În timp ce 79% din sinuciderile mondiale au avut loc în țările cu venituri mici și medii, cu toate acestea, țările cu venituri mari au avut cea mai mare rată [de sinucidere] de 11,5 la 100.000 de persoane”, se arată în raport. În țările cu venituri mari, de aproape trei ori mai mulți bărbați decât femei se sinucid, în timp ce rata este mai egală în țările cu venituri mici și medii. În urma descoperirilor sale, organizația, în colaborare cu partenerii mondiali, Federația Mondială pentru Sănătate Mintală, Asociația Internațională pentru Prevenirea Suicidului și United for Health Mental Global, lansează campania de 40 de secunde de acțiune. Campania își propune să sensibilizeze amploarea sinuciderii de pe glob și rolul pe care îl poate juca fiecare persoană în prevenirea acesteia. Campania de o lună se acumulează de Ziua Mondială a Sănătății Mintale, care are loc în data de 10 octombrie.

Articole asemanatoare
BURNOUT
Sindromul BURNOUT este recunoscut oficial ca boală, potrivit OMS
ecrane
Noile recomandări OMS: copiii sub 3 ani nu trebuie expuși deloc ecranelor
rujeolă
OMS: Numărul cazurilor de rujeolă s-a triplat în primul trimestru din 2019
Cazurile de rujeolă din Europa s-au triplat anul trecut, spune Organizația Mondială a Sănătății

Comenteaza acest articol

O persoană moare prin sinucidere la fiecare 40 de secunde, potrivit Organizației Mondială a Sănătății

by realitatea   1 min
0