Home > Agenda > O postare video a președintelui SUA Donald Trump a fost eliminată din cauza drepturilor de autor

O postare video a președintelui SUA Donald Trump a fost eliminată din cauza drepturilor de autor

Videoclipul promoțional de două minute pentru campania sa din 2020 s-a folosit de piesa lui Hans Zimmer din Batman fără a cere drepturi de autor de la Warner Bros Pictures.

Clipul a fost eliminat marți seara, la doar câteva ore după ce videoclipul a fost postat pe contul lui Donald Trump. Peste un milion de persoane au văzut videoclipul înainte de a fi șters. În clip apăreau imagini ale democraților, printre care Barack Obama și Hillary Clinton, urmate de textul: “Mai întâi te vor ignora, apoi vor râde de tine, apoi te vor numi rasist”. Textul este copiat și partial schimbat după citatul atribuit lui Mahatma Gandhi care ar fi spus: “Mai întâi te vor ignora, apoi vor râde de tine, apoi se vor lupta cu tine și atunci câștigi”

Apoi clipul arăta imagini cu momentele-cheie ale mandatului lui Trump, cum ar fi întâlnirea cu liderul Coreei de Nord Kim Jong-un, confirmarea Curții Supreme de Justiție Brett Kavanaugh și investigația lui Robert Mueller privind interferența Rusiei în alegerile din 2016. Videoclipul se încheia cu un mesaj care spune că realegerea lui Trump din 2020 va fi “marea victorie”.

“Utilizarea proprietății Warner Bros, muzica din Batman în videoclipul campaniei a fost neautorizat”, a confirmat compania într-o declarație, înainte ca Twitter să elimine videoclipul. “Lucrăm prin intermediul canalelor legale adecvate pentru a-l elimina”. Videoclipul a fost apoi șters.

Nu este prima dată când Donald Trump a fost acuzat de utilizarea muzicii artiștilor fără a cere drepturile de autor. În octombrie, atât Pharrell Williams cât și reprezentanții legali ai lui Prince au cerut ca președintele Trump să nu mai folosească muzica cântăreților la evenimente politice. Rihanna a trimis și ea o scrisoare în care îi cerea lui Donald Trump să nu îi mai folosească piesa Do not Stop the Music la evenimente politice. Iar Steve Tyler de la Aerosmith s-a plâns atunci când președintele SUA s-a folosit de piesa ultra-cunoscută a trupei – Living ‘On The Edge.

Articole asemanatoare
meghan markle
Surpriză de proporţii. Meghan Markle va da viaţă celui de al doilea copil
Eve Torres
Diva Americii îl trage pe Trump într-un nou scandal de imagine. „N-am uitat, domnule președinte”
Trump
Zidul „puternic” al lui Trump de la granița SUA cu Mexic a fost distrus de vânt
Donald Trump
Donald Trump îi condamnă pe „profeții sfârșitului lumii”: „Cer întotdeauna același lucru”

Comenteaza acest articol

O postare video a președintelui SUA Donald Trump a fost eliminată din cauza drepturilor de autor

by realitatea   1 min
0