Home > Agenda > O săptămână de Cannes la Bucureşti

O săptămână de Cannes la Bucureşti

Sătul de filme de mâna a optişpea, doldora de cele mai inepte locuri comune din Hollywood? Stai cu ochii pe programul celui mai elitist dintre festivalurile bucureştene, Les Films de Cannes à Bucarest, sau, pentru prieteni, Les films. 

Aflat la a patra ediţie, Les films aduce, direct de la festivalul de la Cannes al aceluiaşi an, o mare parte a celor mai interesante şi aşteptate filme ale anului. Filme de autor, originale, noi, proiectate cap la cap, în trei cinematografe aflate la o aruncătură de băţ unul de altul (Studio, CinemaPro şi Elvira Popescu), astfel  ca tu să-ţi poţi face programul de gurmand vizual după pofta inimii.

Anul acesta, oferta Les films e mai complexă decât oricând. Pe lângă marii câştigători şi peste douăzeci de filme de impact ale ediţiei 2013, prezentate la Bucureşti în premieră absolută, şi unele ca unică oportunitate – în caz că n-au distribuitori români -, cinefilii se pot bucura de o retrospectivă Maurice Pialat, de un focus Steven Spielberg, preşedintele juriului în competiţia de lungmetraje de la Cannes, de filmele precedente ale lui Amat Escalante, cel care şi-a adjudecat premiul pentru regie în acest an cu controversatul Heli şi de multe alte surprize.  (Specialitatea acestui festival, amănuntul de care eu, una, sunt îndrăgostită, e rubrica Film Surpriză din program. Să te duci la cinema fără să ştii ce va rula mi se pare foarte incitant.)

Pentru spectatorii implicaţi, care vor more than meets the eye, Les films îi aduce chiar pe câţiva dintre marii câştigători (printre ei, Abdellatif Kechiche, cu care vom realiza şi noi un interviu pentru numărul de decembrie al revistei, sau Amat Escalante.) Cineaştii vor susţine sesiuni de dialog cu cei care vor dori să-i cunoască, respectiv masterclassuri de regie pentru fanii lor de specialitate.

Aşadar, între 25 şi 31 octombrie, Bucureştiul va  deveni citadela filmelor bune. Detalii amănunţite, program, informaţii despre  filme şi fotografii compromiţătoare, pe site-ul festivalului.

Articole asemanatoare
Cannes 2020: cele 56 de filme anunţate în selecţia oficială
festival
Astăzi începe Festivalul global de film de pe YouTube
vancață
10 filme despre călătorii care te vor face să te simți ca în vacanță
Cannes
Festivalul de la Cannes nu va putea avea loc în formatul original

Comenteaza acest articol

O săptămână de Cannes la Bucureşti

by   1 min
0