Home > Lifestyle > O studentă coase gratuit măşti transparente speciale pentru persoanele surde

O studentă coase gratuit măşti transparente speciale pentru persoanele surde

măști

Ashley Lawrence, o studentă din Kentucky, Statele Unite, coase împreună cu mama măști speciale pentru a ajuta comunitatea de persoane surde şi cu deficienţe de auz.

Ideea i-a venit după ce a văzut pe Facebook cum mulţi dintre prietenii săi îşi coseau singuri protecţiile. Aşa că a adaptat unul dintre numeroasele modele găsite pe internet şi s-a apucat de treabă.

„Am modificat modelul pentru a fi adaptat celor care citesc buzele sau care, în timpul comunicării cu limbajul semnelor, se bazează pe expresii faciale pentru a înţelege semnificaţiile şi intenţiile, expresiile faciale fac parte din gramatica limbajului de semne, precum şi buzele. Informaţiile se pierd dacă nu se poate vedea faţa”, spune tânăra.

Datorită acestor măşti, persoane surde nu numai că vor putea continua să comunice între ele mai uşor, dar vor putea, de asemenea, să elimine barierele care împiedică interacţiunea cu cei care nu cunosc limbajul semnelor.

Pentru a le crea, tânăra foloseşte bucăţi din lenjerii noi şi un sul de plastic rămas prin casă. În curând va trebui să cumpere mai multe materiale şi de aceea a deschis o campanie de strâns fonduri pe GoFundMe pentru a finanţa proiectul. Ea intenționează să posteze tutoriale pe YouTube pentru a-i face și pe alții să le coasă.

Articole asemanatoare
coronavirus
Noul coronavirus nu îşi pierde din putere. Anunțul îngrijorător al OMS
vară
Noul normal după 1 iunie. Unde ne vom distra vara aceasta
izolare
Revederea cu cei dragi pentru prima oară după două luni de izolare. 6 lecții din carantină
lampa bactericidă
Cum se folosește lampa bactericidă UV pentru a fi eficientă în prevenirea infecției cu noul coronavirus

2 Responses

  1. Ideile cele mai bune vin mereu de la omul de rand, producatorii au dat atentie doar masei generale de oameni, evident ca nu s-au gandit si la cei cu nevoi speciale in exprimare, neinteresant pentru ei masa mica de oameni, profitul vine de la pulul opus.

  2. Ideile cele mai bune vin mereu de la omul de rand, producatorii au dat atentie doar masei generale de oameni, evident ca nu s-au gandit si la cei cu nevoi speciale in exprimare, neinteresant pentru ei masa mica de oameni, profitul vine de la polul opus.

Comenteaza acest articol

O studentă coase gratuit măşti transparente speciale pentru persoanele surde

by Andreea Damian   1 min
2