Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

O studentă coase gratuit măşti transparente speciale pentru persoanele surde

Ashley Lawrence, o studentă din Kentucky, Statele Unite, coase împreună cu mama măști speciale pentru a ajuta comunitatea de persoane surde şi cu deficienţe de auz.

Ideea i-a venit după ce a văzut pe Facebook cum mulţi dintre prietenii săi îşi coseau singuri protecţiile. Aşa că a adaptat unul dintre numeroasele modele găsite pe internet şi s-a apucat de treabă.

„Am modificat modelul pentru a fi adaptat celor care citesc buzele sau care, în timpul comunicării cu limbajul semnelor, se bazează pe expresii faciale pentru a înţelege semnificaţiile şi intenţiile, expresiile faciale fac parte din gramatica limbajului de semne, precum şi buzele. Informaţiile se pierd dacă nu se poate vedea faţa”, spune tânăra.

Datorită acestor măşti, persoane surde nu numai că vor putea continua să comunice între ele mai uşor, dar vor putea, de asemenea, să elimine barierele care împiedică interacţiunea cu cei care nu cunosc limbajul semnelor.

Pentru a le crea, tânăra foloseşte bucăţi din lenjerii noi şi un sul de plastic rămas prin casă. În curând va trebui să cumpere mai multe materiale şi de aceea a deschis o campanie de strâns fonduri pe GoFundMe pentru a finanţa proiectul. Ea intenționează să posteze tutoriale pe YouTube pentru a-i face și pe alții să le coasă.

ARTICOLE SIMILARE

Ce tendințe de primăvară/vară 2021 să adopți dacă ai peste 50 de ani

Andreea Damian

Iubita lui Ronaldo, apariție surprinzătoare la Mondiale

Andreea Damian

Coperta Vogue stârnește controverse. Cum a apărut Kamala Harris

Andreea Damian

Masca de ardei iute pentru regenerarea parului (reteta)

Cum arata Nicoleta Luciu in urma cu 14 ani!

Madonna va cânta pe scena Eurovision pentru un onorariu uriaș

Andreea Damian

2 comentarii

Titan 27 May 2020 at 13:04

Ideile cele mai bune vin mereu de la omul de rand, producatorii au dat atentie doar masei generale de oameni, evident ca nu s-au gandit si la cei cu nevoi speciale in exprimare, neinteresant pentru ei masa mica de oameni, profitul vine de la pulul opus.

Răspunde
Titan 27 May 2020 at 13:04

Ideile cele mai bune vin mereu de la omul de rand, producatorii au dat atentie doar masei generale de oameni, evident ca nu s-au gandit si la cei cu nevoi speciale in exprimare, neinteresant pentru ei masa mica de oameni, profitul vine de la polul opus.

Răspunde

Scrie un comentariu