Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

O studentă coase gratuit măşti transparente speciale pentru persoanele surde

Ashley Lawrence, o studentă din Kentucky, Statele Unite, coase împreună cu mama măști speciale pentru a ajuta comunitatea de persoane surde şi cu deficienţe de auz.

Ideea i-a venit după ce a văzut pe Facebook cum mulţi dintre prietenii săi îşi coseau singuri protecţiile. Aşa că a adaptat unul dintre numeroasele modele găsite pe internet şi s-a apucat de treabă.

„Am modificat modelul pentru a fi adaptat celor care citesc buzele sau care, în timpul comunicării cu limbajul semnelor, se bazează pe expresii faciale pentru a înţelege semnificaţiile şi intenţiile, expresiile faciale fac parte din gramatica limbajului de semne, precum şi buzele. Informaţiile se pierd dacă nu se poate vedea faţa”, spune tânăra.

Datorită acestor măşti, persoane surde nu numai că vor putea continua să comunice între ele mai uşor, dar vor putea, de asemenea, să elimine barierele care împiedică interacţiunea cu cei care nu cunosc limbajul semnelor.

Pentru a le crea, tânăra foloseşte bucăţi din lenjerii noi şi un sul de plastic rămas prin casă. În curând va trebui să cumpere mai multe materiale şi de aceea a deschis o campanie de strâns fonduri pe GoFundMe pentru a finanţa proiectul. Ea intenționează să posteze tutoriale pe YouTube pentru a-i face și pe alții să le coasă.

ARTICOLE SIMILARE

Panică la Casa Regală! Avionul în care se aflau Prințul Harry și Meghan Markle a fost lovit de fulger

Andreea Damian

Un nou studiu arată cum schimbă afecțiunea ADN-ul copiilor

Andreea Damian

Cum arata actorul DRAGOS PASLARU la 63 ani in haine monahale! Galerie FOTO

Proful de muzică de la «Vocea României», arestat pentru pedofilie

Holograma lui Amy Winehouse va susține concerte dar nu toți fanii cântăreței sunt entuziasmați

realitatea

Ce este un pulsoximetru și cum îți poate spune dacă ai Covid-19?

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu