Tabu
Image default
CULTURELIFESTYLESlider

O studentă a inventat brățara care își schimbă culoarea în caz de hărțuire sexuală

O studentă a creat o brățară specială care poate alerta prietenii și personalul barului dacă cineva este hărțuit sexual în apropiere.

Beatriz Carvalho a creat brățara pe care a numit-o Lux, împreună cu o aplicație smartphone, care permite purtătorului să trimită un semnal de primejdie dacă se află într-o situație în care se simte amenințat sau intimidat. Dispozitivul funcționează prin conectarea la aplicație, la care prietenii se pot alătura înainte de a ieși în oraș iar personalul barurilor și cluburilor se poate alătura la sosirea clientului în locul respectiv. Atingerea brățării o dată va declanșa o alertă pentru prieteni și atingerea dublă va face ca brățara să își schimbe culoarea și să trimită astfel un mesaj barului și personalului clubului de noapte.

Carvalho, care studiază designul de produs la Universitatea din Napier din Edinburgh, a inventat conceptul după ce a fost hărțuită pe când era adolescentă. “M-am hotărât să creez ceva educativ și preventiv”, explică studenta în vârstă de 21 de ani.

“Scopul lui Lux este, în primul rând, acela de a-l ajuta pe cel care o poartă să fie în siguranță. Este, de asemenea, un bun identificator al comportamentului social în timpul nopților, al celor care merg prea departe cu apropourile și pentru a ajuta la educarea făptuitorului că acest tip de lucru nu este acceptabil”.

Proiectul lui Carvalho a fost prezentat pentru prima dată la începutul acestei luni.

ARTICOLE SIMILARE

Cereale integrale

realitatea

Toți au râs de Melania Trump după prima zi din turneul african. S-a îmbrăcat cu fața de masă

Andreea Damian

Pink, dezvăluire neașteptată despre căsnicia sa: „Este singurul motiv pentru care…”

Andreea Damian

Stiai totul despre sex? Iata o surpriza pentru tine!

BIANCA DRAGUSANU la ziua iubitului ei: FOTO!

The Cranberries aduce un omagiu lui Dolores O’Riordan și lansează ultimul album cu ea

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu