Tabu
BEAUTY Slider

O substanță din oja preferată te-ar putea face să te îngrași

oja

Să-ți colorezi unghiile poate fi o activitate plăcută, dar dă unghiilor un aspect îngrijit și elegant. Dar acest obicei ne-ar putea îngrășa. Și ne întrebăm: cum este oare posibil acest lucru? Se pare că, de fapt, un ingredient comun din oja pentru unghii poate determina creșterea în greutate. De vină este o substanță numită trifenil fosfat, cunoscută și ca TPHP, care este adăugată pentru a face oja mai flexibilă, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Duke din Marea Britanie, în parteneriat cu organizația Environmental Working Group (EWG).

Naturopatul Marissa Malvasso este de părere că această substanță este periculoasă pentru sănătate. Studii anterioare au arătat că TPHP afectează sistemul endocrin, ceea ce înseamnă că interferează cu hormonii și ar putea provoca creșterea în greutate, potrivit MailOnline.

Aproximativ 30 de femei au participat la studiu, iar oamenii de știință au descoperit că acestea aveau în organism o formă metabolizată de TPHP la numai 10-14 ore după ce au aplicat ojă pe unghii. Johanna Congleton, co-autor al studiului, s-a arătat îngrijorată că oja pentru unghii este promovată atât pentru femei, cât și pentru adolescente.

Mai mult de 1.500 de producători de ojă includ substanța TPHP în produsele lor, scrie Mirror.co.uk. Dar multe altele ar putea conține substanța fără să o vedem pe etichetă. Cercetătorii au analizat zece tipuri de ojă și au descoperit diferite niveluri de THPH în opt dintre ele. Două din opt nu aveau substanța chimică specificată în lista de ingrediente. Experții recomandă să citim întotdeauna eticheta produselor înainte de a-l cumpăra.

ARTICOLE SIMILARE

Spoiler pentru sezonul 8 din Game of Thrones. A fost deconspirat un mare secret

Andreea Damian

Mariah Carey suferă de tulburare bipolară: „Am trăit cu o teamă constantă”

Andreea Damian

A copiat ținutele vedetelor pentru a demonstra că mărimea nu contează

Andreea Damian

Beauty Trends: Christian Dior Haute Couture toamnă-iarnă ’12-’13

Retete de vara – Fettuccine cu spanac si urda

realitatea

Xonia – cum se mentine in forma, iarna

Scrie un comentariu