Home > Lifestyle > culinar tabu > O vedetă de pe Youtube a renunțat la veganism pentru că dieta i-a cauzat mari probleme de sănătate

O vedetă de pe Youtube a renunțat la veganism pentru că dieta i-a cauzat mari probleme de sănătate

veganism

Yovana Mendoza Ayres este influencer YouTube cunoscută sub numele de Rawvana. Tânăra de 29 de ani a renunțat la veganism după șase ani deoarece dieta i-a cauza grave probleme de sănătate, precum dispariția ciclului menstrual.

Yovana a devenit foarte cunoscut după ce și-a împărtășit experiența cu dieta raw vegană și modul în care aceasta i-a afectat corpul. Atunci, peste 1.8 milioane de oameni au început să o urmărească pe YouTube și Twitter și să îi ceară sfaturi despre veganism. Însă tânăra, care locuiește în San Diego, a anunțat vineri că a renunțat la dieta vegană după șase ani deoarece i-a provocat oprirea mentruației dar și mari probleme la sistemul digestiv.

Yovana a explicat că încă mai crede în beneficiile dietei raw vegan, deși ei personal nu îi face bine. „În urmă cu șase ani am adoptat o dietă raw vegană. Lasă mâncarea să îți fie medicament și medicamentele să fie mâncarea ta. Am reușit să trec peste dependențe precum alcoolism și fumat”, a spus ea.

Însă în urmă cu două luni Yovana a început să introducă în dieta sa pește și ouă, fără să își anunțe urmăritorii că renunță la veganism. A fost nevoită să dea explicații privind dieta sa după ce o persoană care o urmărește pe Youtube a surprins-o mâncând pește în timp ce se afla la un restaurant.

Tânăra a admis că a fost „complet vegană” timp de șase ani, până ce a introdus peștele și ouăle în dieta ei. Această schimbare s-a produs după ce ciclul menstrual i s-a oprit în anul 2014, când urma un regim de 25 zile pe bază de apă. Nu a mai avut mentruație timp de doi ani, până a decis că trebuie să meargă la un medic.

„Am crezut chiar, la un moment dat, că este un lucru bun. Am aflat că a nu avea ciclu menstrual nu este deloc sănătos. Nu este bine pentru tine”, a precizat Yovana, potrivit Daily Mail. Apoi a descoperit că trupul ei se afla într-un stadiu de „pre-menopauză”.

Pentru a combate simptomele pre-menopauzei, Yovana a încorporat mai multe grăsimi în dieta sa și a renunțat la regimul raw vegan, consumând mâncăruri gătite. În două luni, ciclul i-a revenit, dar neregulat. În 2017, ciclul menstrual i s-a oprit din nou. Medicii au sfătuit-o să consume ouă deoarece era „practic anemică”, dar ea a refuzat.

Problemele de sănătate s-au înrăutățit pentru ea anul trecut când a dezvoltat candidoză. Fata a descoperit că are și o mică bacterie vaginală numită SIMO, care se dezvoltă în intestine. Astfel a fost nevoită să încorporeze produse pe bază animală în dieta ei pentru că bacteria o împiedica să consume alimente bogate în fibre, genul de alimente pe care se bazează dieta vegană.

În cele din urmă, Yovana a fost nevoită să consume ouă și pește pentru a putea trece peste problemele de sănătate. „Vreau să aduc copii pe această lume. Vreau să am o familie. Dacă nu sunt bine, cum să mă aștept să fiu în stare să formez o familie?”, a subliniat ea. Însă urmăritorii ei nu au fost foarte încântați de noua dietă a Yovanei. Aceștia au acuzat-o de înșelătorie, pentru că ea încă promova stilul de viață vegan și veganismul pe conturile ei sociale în timp ce consuma ouă și pește.

 

Articole asemanatoare
nepal
Nepal oferă bani femeilor care refuză să se izoleze pe perioada menstruației
durerile menstruale
Cum afectează durerile menstruale productivitatea femeii la locul de muncă
menstruație
Un film despre menstruație a câștigat Oscarul și facem un pas foarte important în destigmatizarea ei
dieta pegan
Dieta pegan, la modă în 2019. Ce înseamnă acest regim și cum îl ții?

Comenteaza acest articol

O vedetă de pe Youtube a renunțat la veganism pentru că dieta i-a cauzat mari probleme de sănătate

by Andreea Damian   2 min
0