Home > Lifestyle > Oamenii cu talie mare mor mai repede

Oamenii cu talie mare mor mai repede

Bărbații și femeile cu o circumferință mare a taliei sunt expuși unui risc mult mai mare de a muri mai repede decât restul persoanelor, arată un studiu efectuat în Statele Unite. Aparent, acest lucru nu are legătura cu greutatea sau masa corporală a celor în cauză. Riscul de a muri este de două ori mai mare la femeile care poartă măsura 24-26(măsură la nivel UK), adică o talie cuprinsă între 102 și 106 centimetri. La același risc sunt supuși și bărbații care au talia mai mare de 112 centimetri.

Studiul s-a întins pe o durată de 9 ani și a inclus peste 100.000 de persoane. Pentru a dovedi că nu există nicio legătură între mărimea taliei și greutate, cercetătorii au prezentat date concrete care demonstrau că femeile cu greutate normală, dar cu o talie generoasă, sunt expuse cel mai puternic riscului unui deces. Specialiștii nu își pot explica, deocamdată, acest fenomen, dar speră că descoperirile viitoare îi vor ajuta să elucideze acest mister.

Studiul s-a desfășurat între 1997 și 2006, iar la el au luat parte 48.500 bărbați cu o vârastă medie de 69 de ani și 56.343 femei cu o medie a vârstei de 67 de ani. Decesele acestora au fost monitorizate de-a lungul celor nouă ani, timp în care au încetat din viață 9.315 bărbați și 5.332 femei. Cercetătorii au descoperit, astfel, că rata mortalității era mai mare în cazul persoanelor cu o circumferință prea mare a taliei, indiferent dacă greutatea lor era normală, aveau câteva kilograme în plus sau erau obeze. Cauzele cele mai des întâlnite au fost afecțiunile respiratorii, bolile cardiovasculare sau cancerul.

Articole asemanatoare
aspirina
De ce oamenii sănătoși nu ar trebui să ia zilnic aspirină pentru a preveni bolile de inimă
coronavirus
Chimioterapia în vremuri de pandemie
cancer
Testul de sânge care poate detecta peste 50 de tipuri de cancer
cancer
Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin ar putea salva 62 mil. de vieți în următorii 100 de ani

Comenteaza acest articol

Oamenii cu talie mare mor mai repede

by realitatea   1 min
0