Tabu
Image default
CULTURESlider

Oamenii de știință au găsit formula pentru cântecul perfect de Crăciun

O echipă de experți a dat publicității ceea ce ei cred că este formula perfectă pentru cântecul de Crăciun. Și nu e All I Want For Christmas Is You, nici vorbă. După ce au analizat fiecare cântec de Crăciun care s-a aflat în ultimii 50 de ani pe primul loc în topuri, în încercarea de a descoperi „formula pentru single-ul perfect“ pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, specialiștii au decis: versiunea Always On My Mind, piesă a lui Elvis Presley, cântată de Pet Shop Boys (1987) este cea mai apropiată de formula perfectă.

Potrivit studiului făcut de Ostereo, piesa perfectă are durata de 3 minute şi 57 de secunde, e interpretată în sol major, are 114 bpm (beats per minute) şi e cântată de un artist solo în vârstă de 27 de ani. Iar Always on My Mind din 1987 are tonalitatea şi durata ideale, deși e interpretată de un duo, cu vârsta medie de 31 de ani şi jumătate, şi este puţin mai rapidă, la 125 bpm. Faptul că este un cover este un punct în plus.

Pet Shop Boys

„Cred că suntem departe de un single pentru Crăciun de loc întâi generat algoritmic, dar anumite caracteristici fac ca unele să placă mai mult publicului“, a spus Howard Murphy, fondator al Ostereo, într-un comunicat citat de NME. „Poţi transforma o piesă obişnuită într-un hit în orice moment al anului, iar faptul că sunt adăugaţi clopoţei de sanie unui cântec de Crăciun nu face diferenţa, dacă nu e deja unul reuşit“, a adăugat el. Howard Murphy a dat şi un exemplu: „Fără clopotele de biserică de la final, «Stay Another Day» a East 17 este un cântec bun, dar nu unul de Crăciun“.

Anul trecut, artistul britanic Ed Sheeran a monopolizat topurile din perioada Crăciunului cu single-ul Perfect – o baladă care a beneficiat și de un videoclip de sezon.

Single-ul anului 2018 va fi anunțat în 21 decembrie. Marea bătălie se dă între Ariana Grande – thank u, next, Ava Max – Sweet But Psycho, Los Unidades (aka Coldplay) – E-Lo, Elton John – Your Song, Dalton Harris ft. James Arthur – Power Of Love și The Fire Tones – Do They Know It’s Christmas?.

ARTICOLE SIMILARE

Demi Moore, confesiuni „din suflet” despre Hollywood, dependenţe şi abuzuri

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Descoperirea făcută de cercetători: inteligența artificială poate să detecteze cancerul de plămâni

Andreea Damian

Cele mai cool trei nuanțe de păr pentru vara 2019

Andreea Damian

Lovitura insuportabilă pe care Prințesa Diana a primit-o cu o seară înainte de nunta ei

Andreea Damian

TAYLOR SWIFT – FEARLESS

realitatea

Scrie un comentariu