Home > Agenda > stiri > Oamenii frumoși sunt mai deștepți

Oamenii frumoși sunt mai deștepți

Oamenii frumoși sunt invidiați de toată lumea. Acum există un motiv în plus în acest sens. Un studiu, al cărui rezultat a fost publicat recent, arată că oamenii frumoși sunt și mai inteligenți decât persoanele cu aspect normal. Studiul, care a fost făcut în SUA și Marea Britanie, a scos la iveală faptul că oamenii frumoși au un IQ mai mare cu 14 puncte decât oamenii obișnuiți. Descoperirea desființează mitul conform căruia oamenii frumoși sunt, de cele mai multe ori, proști.

Raportul întocmit în urma studiului mai arată că oamenii frumoși atrag alți oameni care nu sunt doar atractivi din punct de vedere fiic(d’oh), dar și foarte inteligenți. Asta o spun cercetătorii de la Lonndon School of Economics (ASE-ul englezilor).

Un fapt pozitiv al acestui raport este următorul: copiii care rezultă din părinți frumoși și deștepti moștenesc ambele calități ale acestora.

"Atracția fizică este asociată pozitiv cu intelegența, iar clasa socială, dimensiunile și sănătatea au o importanță oscilantă ce nu poate fi controlată. Bărbații sunt cei pentru care contează cel mai mult ca partenera să aibe aceste două calități.", a declarat Satoshi Kanazawa, unul dintre cercetătorii care s-au ocupat de acest studiu.

Într-un studiu efectuat anterior, Kanazawa a descoperit că femeile din clasa mijlocie sunt mai inteligente decât cele din celelalte clase sociale.

În Marea Britanie, bărbații frumoși au un IQ cu 13,6 puncte mai mare decât restul bărbaților, iar femeile fumoase le depășesc pe celelate cu 11,4 puncte. Studiul a fost demarat în 1958 și a fost realizat pe 17.419 de oameni (în Marea Britanie) din prima lor zi de viață. De-a lungul vieții, aceștia au trecut prin mai multe teste care le monitorizau evoluția cunoștințelor generale și le măsurau inteligența. În SUA, un studiu similar a fost efectuat pe 35.000 de persoane.


Comenteaza acest articol

Oamenii frumoși sunt mai deștepți

by realitatea   1 min
0