Home > Lifestyle > Oamenii transmit că sunt fericiți prin 17 expresii faciale diferite

Oamenii transmit că sunt fericiți prin 17 expresii faciale diferite

expresii faciale

Oamenii fericiți au 17 fețe. Este concluzia cercetătorilor care au descoperit că ființa umană este capabilă să-și exprime fericirea în 17 moduri, mai mult decât oricare altă emoție. Doar 3 expresii faciale transmis cu succes furia, patru arată surprinderea iar cinci arată tristețe și furie.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au realizat o listă de 821 de cuvinte care exprimau emoție și le-au tradus apoi în diferite limbi, inclusiv spaniolă, chineză mandarină, farsi și rusă. Aceste cuvinte au fost introduse în cele mai populare motoare de căutare online. Echipa a reușit să strângă aproximativ 7,2 milioane de imagini cu expresii faciale din toate culturile.

Folosind algoritmi de calculator, cercetătorii au stabilit că fața umană are 16.384 de expresii faciale unice, combinând diferiți mușchi în moduri diferite. În ciuda multitudinii de expresii care sunt posibile să le aibă chipul omului, cercetătorii au descoperit că numai 35 sunt recunoscute ușor.

Aceasta poate fi o dovadă a modului în care oamenii se bucură. „Fericirea acționează ca un adeziv social și are nevoie de complexitatea diferitelor expresii faciale; dezgustul este doar… dezgust.”, a declarat profesorul Aleix Martinez, unul din autorii studiului, potrivit Daily Mail.

Într-un alt studiu, cercetătorii de la UC Berkeley (California) au descoperit că oamenii îşi mişcă muşchii faciali pentru a exprima 21 de categorii de emoţii. Până în prezent, cercetătorii şi-au limitat studiile la recunoaşterea a şase emoţii elementare: bucurie, tristeţe, frică, furie, surpriză şi dezgust. După ce au rugat 800 de participanți să-și exprime emoțiile pe care le-au simțit în timpul vizionării a 30 de videoclipuri scurte, experții au determinat că pe lângă cele 6 emoții elementare, omul simte și confuzie, romantism, nostalgie, dorință sexual[, etc.

Lista completă de emoții este: admirație, adorație, apreciere estetică, amuzament, anxietate, venerație, stângăcie, plictiseală, calm, confuzie, dorință, dezgust, empatie, fascinație, invidie, încântare, frică, spaimă, interes, veselie, nostalgie, romantism, tristețe, satisfacție, dorință sexuală, simpatie, izbândă.

Articole asemanatoare
viață fericită
Cele trei ecuații pentru o viață fericită, chiar și în timpul unei pandemii
Ziua Internațională a Fericirii
Azi marcăm Ziua Internațională a Fericirii
fericirea
Auditul bucuriei: cum să te distrezi mai mult în 2020
Alt trend nou nouț care pretinde că mărește productivitatea și te face fericit – „postul de dopamină”

Comenteaza acest articol

Oamenii transmit că sunt fericiți prin 17 expresii faciale diferite

by Andreea Damian   1 min
0