Tabu
Image default
BEAUTY

OANA CUZINO: Ritual de frumueseţe pentru tenul tău

Oana Cuzino este medic primar geriatru și doctor în științe medicale. Prezentatoarea emisiunii “Ce se întâmplă, doctore?”, de la Protv, se poate lăuda cu o frumusețe naturală de invidiat, încercând  să le dezvăluie femeilor câteva din trecurile ei de îngrijire.

Fiecare femeie ar trebui să știe ce tip de ten are, pentru a-și alege produsele și modul de îngrijire potrivite. Prezentatoarea TV le sfătuieşte pe acestea să nu saƒră peste rutina zilnicムde îngrijire a feței.

“Gâdiţi-vムcムîntr-o lunムavem 60 de șanse de a ajuta pielea sムfie mai săƒnăƒtoasムși să răƒmânムtânăƒrăƒ! 60 de șanse de a încetini îmbăƒtrânirea.De ce le-am rata? “

Iată un ritual simplu și eficient pentru îngrijirea tenului tău, la recomandarea Oanei Cuzino.

Dimineața

1. Curăƒţarea fețeiDacă aveţi un ten uscat sau sensibil ( demachiat seara cu un demachiant specific), vă puteţi clăƒti fața doar cu apムla temperatura camerei (eventual mineralムsau distilatăƒ), aplicând apoi o loțiune tonicăƒ. Ύn cazul tenurilor grase sau acneice, demachiantul va înlăƒtura excesul de grăsime acumulat peste noapte.

2. Loțiunea tonică – pentru toate tipurile de ten: se recomandムfolosirea unei loțiuni tonice cu rol în reglarea ph-ului pielii, dar și a împrospătării ei.

3. Aplicarea unei creme, în funcție de nevoile fiecăƒrui ten:

-creme hidratante – ten uscat
-creme calmante – ten sensibil
-creme normalizante – reglarea activităƒţii glandelor sebacee – ten gras și acneic
-creme regenerante -ten matur

4. Protejarea – aplicarea, în cazul în care crema nu conține ecran solar, a unei creme cu protecție solarムcu un SPF de cel puțin 8, în timpul iernii, și de 15, în  timpul verii.
Folosirea demachiantului este obligatorie pentru toate tipurile de ten.

 Seara

Acum puteţi folosi produse concentrate pentru hrăƒnire şi hidratare sub formムde seruri, deoarece pe timpul nopții au loc procesele de refacere a pielii. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce sunt necesare cremele de seară, aveți acum răspunsul.
 
 O datムpe săƒptăƒmânăƒ
 
 Exfoliere: Pentru acest procedeu puteţi folosi fructe, produse cu microgranule sau cu acizi din fructe.  Aplicarea unei mヺti se face în funcție de tipul de ten pe care îl aveţi.

ARTICOLE SIMILARE

Cameron Diaz isi dezvaluie secretele de slabit

5 greșeli de machiaj de evitat când ești blondă

Andreea Damian

S-a lăsat “PHOTOSHOPATĂ” de experţi din 25 de ţări! Rezultatele sunt ULUITOARE

Tendința Fox Eye continuă să se răspândească. Dar criticii insistă că e rasistă

Andreea Damian

Parfumul Mortii, cu note de carne putrezita – Inventia unui chimist

Machiaj Marchesa

realitatea

Scrie un comentariu