Tabu
Image default
LIFESTYLE

Obezitatea este contagioasă

Obezitatea este contagiosă. Aceasta este concluzia unui studiu care arată că persoanele care au prieteni sau membri ai femiliei obezi sunt predispuse la obezitate. Prin urmare, dacă vă alegeaţi prieteni graşi ca să arătaţi voi mai bine pe lângă ei, e cazul să vă mai gândiţi încă o dată.

Cercetătorii au descoperit o serie de factori care influenţează greutatea celor care petrec mult timp în compania persoanelor supraponderale.

– Primul factor este de natură subliminală. Atunci când stâm mult timp alături de o persoană obeză începem să percem greutatea acesteia ca fiind normală şi începem să mâncăm până când ajungem la o greutate asemănătoare.

– Al doilea factor este mult mai direct. Persoanele obeze exercită o presiune uriaşă asupra prietenilor slabi în sensul că îi fac pe aceştia să mănânce mai mult şi să meargă mai puţin la sală pentru a ajunge la aceeaşi greutate.

– Cel de-al treilea factor este şi cel mai uşor de înţeles. Socializarea cu o persoană supraponderală se face cel mai adesea stând în faţa televizorului şi consumând produse care cresc uşor numărul kilogramelor.

Studiul a fost realizat de către Universitatea din Arizona care a intervievat 101 femei şi 812 dintre prietenii acestora. Rezultatul a fost că, cu cât existau mai mulţi prieteni graşi într-un cerc social, cu atât greutatea femeilor slabe creştea mai rapid.

În ciuda rezultatului studiului şi a relevanţei acestuia, cele mai multe femei au recunoscut că obezitatea este pentru ele o sursă de ruşine. Mai mult, 25% dintre femeile care au participat la studiu au recunoscut că ar prefera să cadă în depresie decât să fie grase.

ARTICOLE SIMILARE

Maratonista și-a alergat cei trei copii și a depășit un record mondial

Andreea Damian

Ea este vedeta de la noi care are un inel cu diamante de 450.000 de euro!

Mădălina Ghenea s-a logodit, dar nu cu Gerard Butler: “Sexul cu el e ca un drog”

Andreea Marin, apariție șocantă la Media Music Awards 2013: Uite cum a venit îmbrăcată

Apa murdară din viituri a ajuns la Marea Barieră de Corali iar poluarea se vede din spațiu

Andreea Damian

Cum a putut să-şi impodobească Monica Gabor bradul de Crăciun!

1 comentariu

copaciu_simina 15 January 2012 at 13:17

am mai auzit de acest subiect si pana la urma poate fi adevarat,deoarece persoanele care sunt in jurul tau te influenteaza intro oarecare masura

Răspunde

Scrie un comentariu