Home > Lifestyle > Obezitatea poate fi contagioasă

Obezitatea poate fi contagioasă

Noile studii arată că obezitatea poate să se transmită de la un individ la altul. Poate aşa înţelegem de ce există cupluri de oameni obezi. Cine e de vină? Poate fi o bacterie care se află în stomac.

Într-un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Yale pe şoareci s-a constatat o dezvoltare a unui comunitaţi microbiene asociate cu bacterii crescute. Acest lucru a determinat apariţia unei grave boli de ficat (NAFLD) şi obezitate la şoareci.

Când şoareci sănătoşi au fost adapostiţi cu şoareci care au modificaţi microbii intestinali, şoarecii sanătoşi, de asemenea, au dezvoltat o sensibilitate pentru dezvoltarea bolilor de ficat şi obezitate.”- a declarat autorul studiului, pofesorul Richard Flavell pentru Dailymail.co.uk

NAFLD este rezultatul unui sindrom metabolic ce curpinde o listă de tulburări în care sunt incluse obezitatea şi diabetul, şi este cauza principală a bolilor hepatice cronice.

Tratamentul cu antibiotice a reuşit să readucă compoziţia microbiană la normal la şoareci şi pentru a afla dacă poate fi o soluţie şi pentru oameni, cercetările au fost extinse pentru a observa dacă există aceleaşi efecte.

Foto credit: freedigitalphotos.net

Articole asemanatoare
obezitate
Cele mai sărace țări care se confruntă simultan și cu obezitatea și cu malnutriția
berea
Berea belgiană vă poate ajuta să combateți obezitatea și să aveți un somn bun
obezitate
Studiu: 5 obiceiuri pe care mamele trebuie să le respecte pentru a reduce riscul de obezitate la copii
obezitate
Legătura strânsă dintre obezitate și depresie ar trebui să le îngrijoreze mai mult pe femei

Comenteaza acest articol

Obezitatea poate fi contagioasă

by   1 min
0