Tabu
Image default
HEALTH

Obiceiul care îți scurtează viața cu 30 de minute

Consumul unui singur pahar de alcool în plus pe săptămână îţi scurtează viaţa cu 30 de minute, este rezultatul unui studiu recent, publicat de businessinsider.com.

Specialiştii au veşti proaste pentru persoanele care consumă alcool ocazional. Un singur pahar de bere sau vin consumat în plus faţă de doza recomandată de medici îşi poate reduce speranţa de viaţă cu 30 de minute.

Pentru formularea unei politici mai clare privind consumul de alcool în cantităţi sigure, specialiştii au analizat datele din 83 de studii desfăşurate pe termen lung ale participanţilor din 19 ţări dezvoltate. Conform Busines Insider, 599.912 consumatori ce nu aveau probleme cardiovasculare au fost împărţiţi în opt grupuri în funcţie de cantitatea de alcool (în grame) pe care o consumau săptămânal.

În următoarea etapă a fost urmărit consumul de alcool şi legătura lui cu ”toate cauzele posibile ale mortalităţii”. Rezultatele sugerează că pentru un risc scăzut al mortalităţii este recomandată consumarea a 100 de grame de alcool pe săptămână, acesta fiind echivalentul a cinci pahare de 175 de mililitri de vin sau bere pe săptămână.

Bărbaţii ce consumau în medie mai puţin de 100 de grame de alcool săptămânal aveau o speranţă de viaţă cu 1-2 ani mai mare, după vârsta de 40 de ani. În cadrul studiului a fost descoperit că persoanele ce consumau peste 100 de grame de alcool săptămânal aveau un risc mai crescut de dezvoltare a atacurilor cerebrale, anevrismului, infarctului şi a morţii. Analizele au mai scos în evidenţă faptul că persoanele ce consumă frecvent bere sau băuturi spirtoase sunt supuse celui mai mare risc de mortalitate.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

De ce curățarea zăpezii din dreptul casei este o activitate riscantă pentru inima ta

Andreea Damian

Cât de adevărată este zicala „un măr pe zi ţine doctorul departe”. Descifrarea expresiilor medicale

Andreea Damian

Am băut apă pe stomacul gol timp de o lună și iată ce s-a întâmplat!

Andreea Damian

Noi reguli pentru a mânca sănătos pe care orice femeie ar trebui să le urmeze

Andreea Damian

De ce unii oameni își rod unghiile? Psihologii au un verdict şocant!

Andreea Damian

Consumul de iod și glanda tiroidă – care sunt efectele excesului de iod

Andreea Damian

Scrie un comentariu