Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Obiceiuri simple care te ajută să economisești energie electrică

Din ce în ce mai mulți români primesc facturi uriașe la energia electrică. Factura poate scădea cu ușurință făcând mici modificări. De exemplu, investind într-un termostat „inteligent” sau înlocuind becurile din casă cu LED-uri.

Iată câteva mici gesturi care vă vor reduce cheltuielile cu energia electrică și vor ajuta mediul înconjurător.

  1. Folosiți bile de uscător atunci când vă puneți hainele în uscător.

Comparativ cu alte electrocasnice, un uscător cheltuie cea mai mare cantitate de energie. De aceea, unii oameni tind să-și usuce hainele în aer. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu este posibil, puteți adăuga pur și simplu o minge de uscător din lână sau cauciuc împreună cu hainele. Aceste lucruri simple au capacitatea de a vă separa hainele și de a le oferi puțin aer ca să se usuce mai repede.

Bilele de lână pot absorbi mai ales umezeala, ceea ce ajută la finalizarea rapidă a întregului proces de uscare. De asemenea, acestea reduc staticitatea, ceea ce înseamnă că nu va trebui să schimbați foile de uscător atât de des.

  1. Măriți temperatura atât în ​​frigider, cât și în congelator.

Mulți oameni cred că cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât este mai bună pentru conservarea alimentelor. Cu toate acestea , frigiderul nu trebuie să fie setat sub 3 °C, iar congelatorul va funcționa bine la -15 °C. Se spune că, dacă le setați cu cel puțin 10 grade mai puțin, veți cheltui cu până la 25% mai multă energie.

Dacă alimentele congelate par să se topească după ce ați crescut temperatura, poate fi necesar să apelați la un profesionist. Un alt sfat util pentru a vă ajuta dispozitivele să funcționeze la eficiența maximă este să le țineți la cel puțin 1- cm de perete. Astfel, aerul va avea suficient spațiu pentru a circula.

  1. Închideți jaluzelele pentru a scădea cheltuielile cu aerul condiționat.

Aproximativ 30% din căldura unei case scapă prin ferestre în timpul iernii. Și aproape 76% din lumina soarelui care lovește ferestrele noastre intră în casele noastre și se transformă într-o căldură insuportabilă. Acum, jaluzelele ar putea să nu poată controla pierderea căldurii în timpul iernii, dar sunt foarte capabile să ne protejeze interiorul de razele puternice ale soarelui.

Mai precis, jaluzelele cu reflectivitate ridicată pot proteja interiorul de căldură extremă. Mai ales cele orizontale pot reflecta căldura pe un tavan deschis la culoare, care va difuza apoi căldura.

  1. Curățați dispozitivul pentru scame.

Nu lăsați uscătorul să funcționeze cu capcana de scame plină de murdărie. Mizeria forțează dispozitivul să lucreze mai mult, conumând mai multă energie și timp pentru a usca hainele. În funcție de cât de murdară este capcana de scame, uscătorul ar putea cheltui cu până la 75% mai multă energie decât în mod normal. Acest lucru se datorează faptului că murdăria nu permite aerului să circule corect, forțându-l să lucreze foarte mult.

  1. Folosiți un ceainic electric pentru a fierbe apă în locul cuptorului cu microunde.

Potrivit unui cercetător, ar trebui să alegeți ceainicul electric, deoarece acesta va încălzi apa mult mai repede și va folosi mai puțină energie. Un cuptor cu microunde își pierde 50% din energie pentru a transforma electricitatea în microunde. Pe de altă parte, un ceainic este foarte bine izolat și pierde doar 20% din energia totală pe care o folosește.

  1. Treceți la un cap de duș cu debit redus.

Capul mediu de duș folosește aproximativ 9,5 litri de apă pe minut. Cu toate acestea, puteți trece cu ușurință la un cap de duș de 6,6 litri. Această modificare va economisi mai mult de 42.000 litri de apă și 1.180 kWh de energie pe an. De asemenea, veți observa o diferență uriașă la factura de apă.

ARTICOLE SIMILARE

4 idei de destinatii potrivite pentru o luna de miere memorabila

realitatea

Cremele hidratante sunt cel mai bun antirid

realitatea

Legătura strânsă dintre obezitate și depresie ar trebui să le îngrijoreze mai mult pe femei

Andreea Damian

Matthew Perry s-a logodit! Cum arată viitoarea lui soție, mai tânără cu 22 de ani

Andreea Damian

În curând, pilula de a… cincea zi

realitatea

Cât de adevărată este zicala „un măr pe zi ţine doctorul departe”. Descifrarea expresiilor medicale

Andreea Damian

1 comentariu

Gabriela 6 September 2021 at 13:55

Foarte bun articolul, multumesc pentru recomandari!

Răspunde

Scrie un comentariu