Tabu
LIFESTYLE

Oboseala cronică e cauzată de un virus

Oboseala cronică este cauzată de un virus! Aceasta este concluzia la care au ajuns câțiva cercetători americani după ce au analizat câteva sute de pacienți. Sindromul oboselii cronice este din ce în ce mai des întâlnit, iar bolnavii acuză stări de oboseală continuă și slăbiciune pe o durată lungă de timp. În cele mai avansate stadii, sindromul poate reduce cu peste 50% capacitatea de concentrare și muncă a bolnavului.

Dacă până acum se credea că sursa îmbolnăvirii este una de natură pshică sau chiar ipohondria, ultimele studii indică faptul că este vorba despre un virus mai puțin cunoscut, pe numele lui "xenotropic murine leukemia virus-related" sau mai simplu XMRV. Dintre cei 101 pacienți bolnavi de oboseală cronică, 68 sunt infectați cu XMRV.

XMRV este un retrovirus din aceeași categorie cu HIV. Acest tip de virus se regăsește de cele mai multe ori în ARN, se instalează în sistemul genetic și rămâne acolo pentru totdeauna.

Cercetătorii care au emis ipoteza virusului cauzator de oboseală cronică avertizează, însă, că rezultatul investigației lor nu este bătut în cuie. Cauza oboselii ar putea fi constituită de o mulțime de alte  afecțiuni care să faciliteze și apariția viruslui. De pildă, XMRV a fost găsit în celulele canceroase ale celor bolnavi de cancer la prostată.

Oricum, cea mai importantă realizare este atribuirea oboselii cronice unei clase de boli infecțioase și nu în cea de boli psihice.
 

ARTICOLE SIMILARE

SuperPhone. Telefonul care îți respectă nevoile

realitatea

Femeile deștepte au pielea mai frumoasă

realitatea

Cum a slăbit Rita Mureşan 40 de kg în 6 luni!

Carmen Brumă a născut un băieţel de nota 10

Bazarul cu MIRODENII

Adevarul despre “hartuirea sexuala” a Mihaelei Radulescu de catre Daniel Constantin

Scrie un comentariu