Home > Fashion > Odată cu apariția seriei trei din The Crown, toată lumea și-a amintit de pălăria roz cu flori a Reginei

Odată cu apariția seriei trei din The Crown, toată lumea și-a amintit de pălăria roz cu flori a Reginei

În noua serie The Crown, Olivia Colman poartă reproduceri după cele mai frumoase pălării ale Reginei. Iar pălăriile regale au fost mereu un subiect controversat de-a lungul anilor.

Pe măsură ce recenziile pentru cel de-al treilea sezon al The Crown (difuzat de Netflix) încep să apară, publicul urmărește trailerul în mod repetat, căutând indicii ascunse despre ceea ce ar putea să găsească nou în serial. Dar în acel trailer, există ceva care îi suprinde pe toți: pălăria purtată de regină pentru a sărbători jubileul de argint din iunie 1977, controversată și ridiculizată pentru îndrăzneala sa.

Realizată de Frederick Fox, pălăria s-a asortat perfect cu costumul Hardy Amies pe care Regina l-a purtat în acea zi. În spate erau atârnate 25 de flori roz cu tulpini de mătase verde, simbolizând domnia ei de 25 de ani.

Comentatorii nu au fost amabili cu opulența florală a pălăriei. Într-un articol din 1977 din ziarul The Guardian, parlamentarul laburist Neil Kinnock a descris Jubileul drept „o reeditare a unei domnii cu o doamnă purtând o pălărie roz care arată ca un tablou de control deconectat”. În Washington Post, Sally Quinn a descris culoarea costumului Reginei ca fiind „înflăcărată și neelegantă”.

În ciuda interpretărilor răutăcioase, fie ca un protest tăcut, fie pentru că pur și simplu reprezintă încă o mare parte din trendurile actuale, pălăriile regale se dovedesc în mod regulat controversate dar iubite. „Sunt foarte des simbolice, iar [designerul regal Sir Norman] Hartnell a cărui biografie a fost scrisă de Michael Pick, spunea: „Pălăria este un substitut pentru coroană”.

Articole asemanatoare
Regina
Regina, gest „extrem” pentru a evita o întâlnire neprevăzută cu Nicolae Ceaușescu
Regina Elisabeta
Regina Elisabeta se retrage din viața publică pe termen nedeterminat
Regina
Talismanele norocoase ale reginei. Le poartă mereu în geantă atunci când participă la evenimente
regina
Regina Elisabeta a II-a a împlinit 94 de ani. Cum s-a sărbătorit suverana în plină pandemie

Comenteaza acest articol

Odată cu apariția seriei trei din The Crown, toată lumea și-a amintit de pălăria roz cu flori a Reginei

by realitatea   1 min
0