Tabu
Image default
PEOPLESlider

Olivia Steer, în mijlocul unui nou scandal. Internauții sunt furioși: „O imbecilă”

Olivia Steer a avut un nou derapaj în mediul virtual. Vedeta este acuzată că influențează negativ tinerele, stimulându-le să nu aibă grijă de sănătatea lor, așa cum recomandă medicii.

Soția lui Andi Moisescu a făcut o serie de declarații extrem de controversate despre sănătatea sa și investigațiile la care se supune sau nu. Pe contul ei de Facebook, fosta prezentatoare TV, care s-a remarcat de-a lungul timpului pentru stilul de viață sănătos pe care l-a adoptat, precum și cu pozițiile sale față de medicina tradițională, a vorbit despre testele pentru prevenirea și depistarea timpurie a cancerului de col uterin sau mamar.

Olivia Steer a dezvăluit că de la vârsta de 14 ani nu și-a mai făcut nicio mamografie și niciun test Papanicolau, pentru prevenirea și depistarea timpurie a cancerului de col uterin sau mamar. „A venit din nou acea perioadă specială a anului, cînd iar nu îmi fac mamografie, nici test Papanicolau, nici nu port fundițe roz. #de_14_ani #nici_mie_nu_mi_e_frica”, a scris vedeta pe pagina ei de Facebook.

„Nu vă e jenă?”

Medea Bălănică, artist vizual și solistă a trupei „Popas”, a criticat-o dur pe Olivia Steer, reproșându-i că influențează negativ tinerele din România, în contextul în care astfel de analize de rutină fac parte dintr-o normalitate și sunt recomandate să fie făcute anual. „Doamna Olivia Steer, la mine a venit acea perioadă din an în care fac mamografie, test Papanicolau, control ginecologic de rutină, analize de sânge și port și roz. E o perioadă la fel de specială ca a dvs. Doar că invers. Nu vă e jenă de influența pe care o puteți avea asupra tinerelor needucate? Nu vă e! Că dacă vă era, opțiunea asta personală vă rămânea in propria „bucătarie”. Întrebare: și cum faceți? În locul investigațiilor mirosiți lavandă și faceți o cruce? Doamne Ferește!”, a reacţionat Medea Bălănică. Iar reacțiile nu se opresc aici.

„Aş vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

Și europarlamentarul Ramona Strugariu o critică dur pe Olivia Steer. Ca reacție la ce a scris Olivia Steer, Ramona Strugariu a scris o postare dură şi emoţionantă: „În fiecare an mor peste 2000 de femei în România din cauza cancerului de col uterin, iar peste 80% dintre cancerele la sân sunt descoperite foarte târziu, în stadii în care vindecarea nu mai e posibilă, ci doar o prelungire a supravieţuirii. Asta se întâmplă tocmai pentru că nu avem un ecosistem medical bazat pe prevenţie, pentru că nu avem suficientă educaţie pentru sănătate, pentru că mai avem atât de multe de făcut aici, iar vocea fiecărui potenţial multiplicator de mesaj din spaţiul public ar trebui să ajute acest demers. Suntem pe locul întâi în Europa la mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin – iar pentru asta există vaccin. A venit acea vreme specială a anului în care aş vrea să îi spun Oliviei Steer că eu o consider o ameninţare pentru sănătatea publică şi că mă voi gândi foarte serios ce căi există, dacă există, pentru a putea fi oprită. Şi că ce face ea este o ofensă, pur şi simplu, la adresa victimelor acestor boli cumplite, pentru care o lume întreagă caută soluţii.

E acea perioadă specială a anului în care mai vreau să îi spun Oliviei că am trecut, la rândul meu, prin nişte spaime legate de un potenţial astfel de diagnostic. Iar singurul lucru care m-a ajutat a fost faptul că am fost la medic şi am făcut investigaţii complete, cu tot cu mamografie şi Papanicolau şi că sunt recunoscătoare pentru că există astfel de posibilităţi de investigare medicală şi pentru tot progresul ştiinţei. Fac astfel de investigaţii anual. E, în sfârşit, acea perioadă specială a anului în care vreau să mărturisesc că, dacă până astăzi, am mai avut mici strângeri de inimă gândindu-mă să o cataloghez în vreun fel, cu fabulaţiile ei alternative cu tot, astăzi aş vrea să îi spun că o consider o imbecilă. Şi un pericol. Şi să le rog pe acele femei care ajung să îi citească pagina să meargă la medic, să îşi facă analize şi controale periodice, să fie responsabile şi să îşi ocrotească viaţa, în pofida sfaturilor Oliviei. Vă mulţumesc pentru că faceţi asta”.

ARTICOLE SIMILARE

Nick Cave despre despărțirea de Harvey: „Am fost atât de surprins că aproape că mi-am scăpat seringa”

realitatea

Show-ul de televiziune care a băgat spaima în familii: Devii vegetarian sau îți ucidem animalul de companie

Andreea Damian

Președintele misogin al Americii Donald Trump a fost pus sub acuzare

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 12 iunie!

realitatea

Urmează împăcarea momentului în showbizul românesc? Lidia Buble, mesaj pentru Răzvan Simion

Andreea Damian

Prințul Charles, scos din minți de Meghan Markle și Kate Middleton

Andreea Damian

Scrie un comentariu