Tabu
HEALTH

OMS: numărul cazurilor de coronavirus se dublează la fiecare șase săptămâni

coronavirus

Iulie a fost cea mai grea lună a pandemiei de coronavirus pentru multe țări, cu peste 8 milioane de cazuri înregistrate – aproape la fel ca în primele șase luni de când a izbucnit în China, au arătat cifrele.

După ce numărul infectărilor cu Covid-19 a depășit pragul de 18 milioane la nivel global, luni, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că pandemia continuă să se accelereze, numărul infecțiilor dublându-se aproximativ la fiecare șase săptămâni.

Statele Unite ale Americii au raportat un număr record de 1,87 milioane de cazuri în luna iulie, potrivit Johns Hopkins University, de două ori mai mult decât cifra record pentru luna aprilie, când au fost raportate 860.000 de cazuri noi. Mai a înregistrat 690.200 de noi infecții, în timp ce iunie a înregistrat 820.000 de cazuri. Infecțiile din SUA se apropie de 5 milioane, cu 4.657.693 confirmate, sau mai mult de un sfert din totalul global. Decesele din SUA au ajuns la 154.834, sau o cincime din totalul global de 687.067.

India, cu cel de-al treilea număr de cazuri la nivel mondial, a înregistrat de asemenea, marea majoritate a cazurilor sale în luna iulie, 1,1 milioane din 1,75 milioane de infecții raportate în ultimele patru săptămâni, potrivit AP. India a raportat duminică aproape 55.000 de cazuri noi de coronavirus, în scădere de la recordul de 57.118 din ziua precedentă. Cel puțin 37.364 de persoane au murit în India în timpul pandemiei până acum.

Brazilia a înregistrat 1,2 milioane (din cele 2,7 milioane de cazuri, fiind a doua țară din lume la numărul de cazuri) în iulie, în timp ce Africa de Sud a înregistrat 300.000 în iulie, comparativ cu 116.000 în iunie. Africa de Sud este a patra țară cel mai grav afectată din punct de vedere al cazurilor și a trecut pragul de 500.000 de cazuri sâmbătă.

Într-un raport privind progresele înregistrate în tratarea pandemiei publicat în weekend, șeful OMS Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a scris: „Până la sfârșitul lunii iunie 2020, OMS a primit rapoarte despre aproape 10 milioane de cazuri și jumătate de milion de vieți pierdute. Pandemia continuă să se accelereze; la ritmul actual, cazurile se dublează la șase săptămâni.”, potrivit The Guardian.

ARTICOLE SIMILARE

Contraceptivele afectează capacitatea femeii de „a citi oamenii”

Andreea Damian

Cum ar putea gâdilirea urechii să încetinească îmbătrânirea

Andreea Damian

Faci bedsharing cu bebelușul tău? Iată de ce trebuie să te opresti acum

Andreea Damian

Femeile au nevoie de două ori mai multe toalete decât bărbații, spun experții în domeniul sănătății

Andreea Damian

15 plante de apartament care alungă energiile negative, aduc prosperitate și sănătate

Andreea Damian

5 motive pentru care iti este mereu foame – partea I

realitatea

Scrie un comentariu