Tabu
Image default
CULTURE Slider

Omul-Păianjen va rămâne în Universul Cinematografic Marvel

După o scurtă întrerupere, Sony Pictures şi Marvel au găsit o modalitatea de a lăsa deoparte divergenţele şi a cădea la pace în afacerea Omul-Păianjen.

Vineri, cele două companii au anunțat că Marvel Studios şi preşedintele acesteia, Kevin Feige, vor produce cel de-al treilea film din seria Spider-Man: Homecoming. Acesta îl va avea din nou pe Tom Holland în rolul eroului titular. Cele două companii au fost aproape de a semna și un nou acord.

În timpul verii au apărut ştiri că Disney, compania-mamă a Marvel, şi Sony au ajuns într-un impas cu privire la un nou acord de finanţare. Disney şi-a dorit ca filmul să fie finanţat în proporţie de 50/50%, iar Feige să rămână în poziţia de consultant. Sony, în schimb, a propus să păstreze actualii termeni ai acordului, care stipulează că Marvel va primi aproximativ 5% din valoarea brută a primelor încasări.

Noul contract a fost parafat joi seara târziu, scrie Variety. Negocierile au implicat figuri de pe cele mai înalte poziții de la ambele studiouri, inclusiv Tom Rothman de la Sony Pictures, Kevin Feige şi co-preşedinţii de la Walt Disney Studios Alan Horn şi Alan Bergman. În schimbul prestaţiei lui Feige, Marvel şi Disney vor primi aproximativ 25% din încasări, conform unor surse din interior. Disney îşi va păstra drepturile comerciale şi va asigura aproximativ un sfert din finanţare. Ca parte a aranjamentului, Omul-Păianjen va mai apărea, de asemenea, într-un viitor film semnat de studiourile Marvel.

Filmul este programat pentru premiera pe 16 iulie 2021. Amy Pascal va semna producţia prin Pascal Pictures, aşa cum a mai făcut-o la primele două filme cu Tom Holland.

„Sunt încântat că drumul lui Spidey în MCU va continua, şi eu, alături de toţi de la studiourile Marvel suntem foarte bucuroşi să continuăm”, relata Feige într-o declaraţie. „Omul-Păianjen este un brand foarte puternic şi un erou a cărui poveste se adresează tuturor vârstelor şi tuturor categoriilor de public de pe glob. De asemenea, el este singurul erou cu superputerea de a apărea în universul cinematografic al mai multor studiouri, aşa că pe măsură ce Sony continuă să îşi dezvolte universul propriului Om-Păianjen nu ştim niciodată ce surprize ne rezervă viitorul”.

Amy Pascal părea la fel de entuziasmată: „E minunat”, spunea ea. „Povestea lui Peter Parker a luat o turnură dramatică în Far From Home, şi nu puteam să am o bucurie mai mare decât să ne văd colaborând în continuare pe măsură ce călătoria lui continuă”.

Marvel a acordat o licenţă pentru drepturile aferente Omului-Păianjen pentru aproape două decenii, un acord pus la punct înainte de achiziţia de către Disney a companiei de 4 miliarde de dolari din 2009. Sony a avut parte de succes atât comercial cât şi la critică cu prima serie Spider-Man, în regia lui Sam Raimi şi cu Tobey Maguire în rolul principal. Cel de-al doilea efort, cu Andrew Garfield în rolul titular şi în regia lui Marc Webb, a avut un succes moderat, ceea ce a implicat o refacere a proiectului.

Cu aducerea lui Marvel şi Feige înapoi în cărţi odată cu Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă, din 2017, studiourile au reuşit să surprindă din nou entuziasmul creativ al primei serii. Filmul, de asemenea, a avut parte de un stimulent din infiltrarea eroului-păianjen şi în universul Avengerilor, unde acesta devine un membru-cheie al echipei de supereroi.

Reprezentanții Sony se declară mulţumiţi de acord: „Am avut o colaborare excelentă de-a lungul ultimilor patru ani şi dorinţa noastră reciprocă de a continua a fost egală cu aceea a multor fani ai noştri”, relata Robert Lawson, chief communications officer la Sony Pictures Entertainment. „Suntem încântaţi să continuăm împreună”.

ARTICOLE SIMILARE

Victoria’s Secret a relansat colecția de costume de baie, după o pauză de trei ani

Andreea Damian

Fiecare generatie crede ca este de sacrificiu. De ce?

realitatea

Pisicile roșcate din filme o retrospectivă în cinstea lui Jones din Alien

Dora Constantinovici

În India se țin cursuri împotriva violenței împotriva femeilor, la noi 30% dintre femei sunt agresate

Dora Constantinovici

Johnny Depp își dă în judecată fosta soție, Amber Heard, pentru defăimare și îi cere daune uriașe

Andreea Damian

Stări

realitatea

Scrie un comentariu