Home > Agenda > Oprah a donat 2 milioane de dolari pentru recuperarea Puerto Rico în urma uraganului

Oprah a donat 2 milioane de dolari pentru recuperarea Puerto Rico în urma uraganului

Oprah a donat 2 milioane de dolari Federatiei Hispanice din Puerto Rico si Flamboyan Arts Fund pentru a ajuta eforturile insulei de a se recupera după uragan.

La doi ani după ce uraganul Maria a lovit Puerto Rico (în septembrie 2017) – o furtună care a cauzat aproape 3000 de morți și pierderi de miliarde de dolari – celebrități precum Oprah se implică în efortul insulei de a reconstrui.

Luni, 8 aprilie, Federația Hispanică și Flamboyan Arts Fund au împărtășit faptul că Oprah a donat 2 milioane de dolari (1 milion de dolari pentru fiecare organizație) pentru eforturile de revitalizare din Puerto Rico. La începutul acestui an, Oprah și Gayle au zburat în Puerto Rico pentru producția Hamilton a lui Lin-Manuel Miranda, unul dintre cele douăsprezece spectacole pe care le-a găzduit pentru a spori gradul de conștientizare cu privire la consecințele devastatoare ale uraganului – și lipsa suportului guvernamental de atunci.

“Nevoile Puerto Rico și ale cetățenilor noștri americani în urma efectelor tragice ale uraganului sunt încă foarte reale, iar munca deja făcută de Federația hispanică, Fondul Flamboyan Arts și alte organizații de pe și de pe insulă este deja mult peste resursele lor.”

Gestul făcut de Oprah vine după ce anul trecut Donald Trump contesta bilanţul oficial de aproape 3.000 de morţi în Puerto Rico după uraganul Maria din 2017. În urmă cu câteva zile el anunța că nu mai dă bani pentru Puerto Rico, invocând incompetenţa şi corupţia autorităţilor locale. ”Oamenii din Puerto Rico sunt minunaţi, dar politicienii sunt incompetenţi şi corupţi. Puerto Rico a primit mai mulţi bani decât Texas şi Florida la un loc, dar guvernul său nu a făcut nimic, acolo este un haos, nimic nu funcţionează”, a scris Trump pe Twitter. Tot ce ştiu să facă autorităţile acestei insule ”este să se vaite şi să ceară bani”, a completat el.

Articole asemanatoare
oprah
Prințul Harry și Oprah vor lucra împreună pentru o cauză nobilă
serena williams
Serena Williams dezvăluie sfatul prețios pe care i l-a oferit Oprah despre relații
Primul lucru pe care Oprah, Regina și alte personalități de succes îl fac dimineața
oprah
Sfatul lui Oprah Winfrey despre întâlniri care te ajută să-ți găsești alesul

Comenteaza acest articol

Oprah a donat 2 milioane de dolari pentru recuperarea Puerto Rico în urma uraganului

by realitatea   1 min
0