Tabu
Image default
HEALTH

Opt remedii naturale pentru crampele menstruale

Crampele menstruale sunt dureri cu care multe femei se confruntă în fiecare lună. Fiecare caută acele remedii care să alunge durerile și să redea bunadispoziție în câteva clipe. Din păcate, nu întotdeauna funcționează „leacurile băbești”, oricât de mult le recomandă vecina sau colega de la birou.

Iată opt remedii testate de femei care ameliorează durerile menstruale!

Fă băi fierbinți!

Căldura poate reduce considerabil intensitatea durerii. O baie fierbine nu numai că tratează durerea, dar te ajută, de asemenea, să te simți curată și reîmprospătată. Ori, fie te înfășori întrun prosop înmuiat în apă fierbinte. La fel de practice și mai la îndemână sunt sticlele cu apă caldă, ținute pe abdomen.

Masaj cu uleiuri esențiale

O ședință de masaj poate ajuta la reducerea durerii în timpul menstruație și te poate relaxa în același timp. Folosește doar uleiuri esențiale bio organice.

Fă sex!

Da, pare ciudat, dar sexul reduce considerabil crampele menstruale. În timpul menstruației, vaginul este mai vascularizat deci mai sensibil la stimuli. Și prin sex, nu numai că vei obține plăcere, dar vei scăpa și de durerile menstruale.

Ai grijă la alimentație!

În timpul menstruației, alimentele joacă, de asemenea, un rol vital în declanșarea sau diminuarea durerii. Există unele alimente pe care femeile trebuie să le evite. Iar acestea sunt alimentele picante, foarte grase dar și băuturile carbogazoase.

Consumă ceai verde și apă caldă cu lămâie

Atenție, alege ceaiul verde fără coifeină! Nu numai că vă amelioarează durerile menstruale, dar vă întărește și sistemul imunitar. O alternativă la ceaiul verde este apa caldă cu lămâie.

Folosește ierburi aromatice la gătit

Există câteva remedii pe bază de plante pe care le puteți încerca. Ierburile aromatice pe care multe gospodine le folosesc la gătit conțin compuși antiinflamatori și antispasmodici care ajută la reducerea durerii. Și scorțișoara este foarte bună, deoarece reduce senzația de greață, sângerările abundente și durerea.

Exerciții fizice și yoga

Deși multe femei evită să facă mișcare în perioada delicată a lunii, este totuși indicat să practici sport pentru a reduce din durere. În special yoga, pentru că scade tensiunea în mușchi și ajută la o mai bună circulație a sângelui în organism.

Vitamina D

Nu uita să-ți iei doza de vitamina D. Este foarte importantă pentru funcționarea optimă a organismului. Ajută de asemenea, la reducerea prostaglandinei, responsabilă pentru apariția durerilor menstruale.

ARTICOLE SIMILARE

Descoperire interesantă a psihologilor. Cum te afectează cântecele de Crăciun

Andreea Damian

Vești bune! Imunitatea la Covid-19 poate dura mai mult de 6 luni

Andreea Damian

Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto

realitatea

Terapie alimentară pentru combaterea stresului și anxietății

Andreea Damian

Picioarele groase feresc femeile de boli de inimă – studiu

Andreea Damian

Niciodată nu este prea târziu să renunți la fumat. Descoperirea uimitoare a cercetătorilor

Andreea Damian

Scrie un comentariu