Home > Lifestyle > Optimismul reduce riscul de atac de cord

Optimismul reduce riscul de atac de cord

O serie de studii făcute în ultima perioadă indică faptul că oamenii care privesc viaţa cu optimism sunt mult mai puţin predispuşi la atacuri de cord sau atacuri cerebrale care îi pot lăsa paralizaţi sau omorî. În plus, oamenii optimişti au mult mai multă grijă de ei înşişi şi, mai important, optimismul are un impact biologic pozitiv extrem de puternic.

Anual, milioane de oameni din întreaga lume suferă de atacuri de cord şi sute de mii mor din această cauză. Studiile anterioare au arătat că există o legătură între optimism şi afecţiunile cardiovasculare la oamenii tineri, dar cele făcute recent sunt primele care se referă şi la cei în vârstă.

Psihologii de la Universitatea din Michigan au analizat 6.000 de persoane trecute de 50 de ani. Niciunul dintre subiecţii în cauză nu suferiseră de atac de cord. Studiul a durat doi ani, iar de-a lungul acestei perioade 88 dintre persoanele incluse în studiu au suferit atacuri de cord (unele fatale, altele minore).

La începutul studiului fiecare subiect a completat un formular în care îşi descria viziunea asupra vieţii şi răspundea la întrebări legate de felul în care îşi percepe existenţa. Cercetătorii au calculat rata optimismului pe o scară de la 3 la 18. Concluzia a fost următoarea: Pentru fiecare punct de optimism, riscul producerii unui atac de cord scădea cu 9%.


Articole asemanatoare
Ce asteptari trebuie sa ai de la o clinica stomatologica moderna
Ce se intampla cu tine daca mananci miere inainte de culcare
De ce femeile japoneze sunt mereu fresh si in forma?
3 sporturi pe care le poţi practica după muncă

Comenteaza acest articol

Optimismul reduce riscul de atac de cord

by admin   1 min
0