Tabu
Image default
LIFESTYLE

Ora de vară 2023. Când se dau ceasurile cu o oră înainte

România trece la ora de vară 2023 în noaptea de 25 spre 26 martie. Ceasurile se dau înainte cu o oră, ora 3.00 devenind ora 4.00. Duminică, 26 martie 2023 va fi cea mai scurtă zi a anului, cu 23 de ore.

De ce se trece la ora de vară

Se are în vedere creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui. Pe vremuri, era avantajoasă pentru cei care lucrau în agricultură. Ora standard este însă ora de iarnă.

Prin sistemul de schimbare a orei, se ajustează ceasurile cu o oră, în fiecare primăvară şi toamnă. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3.00 devine ora 4.00). La ora de iarnă operațiunea e inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4.00 devine ora 3.00.Orarul de vară se aplică până în ultima duminică a lunii octombrie (29 octombrie 2023).

Deși Comisia Europeană a cerut statelor membre să renunțe la schimbarea orei, nici până în acest moment România nu a luat o decizie în acest sens.

În februarie 2018, Comisia Europeană a evaluat directiva privind schimbarea sezonieră a orei, primind 4,6 milioane de răspunsuri. 84% dintre respondenți au fost de acord cu renunțarea la schimbarea orei.

În 2019, un număr de 410 eurodeputaţi au votat pentru propunere, 192 împotrivă şi 51 s-au abţinut.

ARTICOLE SIMILARE

Cadoul perfect de Crăciun: sticla de șampanie pictată de artista Yayoi Kusama

Ciocîrlan

Ed Sheeran face copiii mai fericiți, spun cercetătorii

Andreea Damian

Parintii nu au bani s-o inmormanteze pe DANSATOAREA LOREDANEI / Prietenii fac cheta!

Care este stilul pe care-l indragesti cand vine vorba de echipamente termice – clasic sau inovativ?

Tabu Tabu

GERARD BUTLER e bisexual!

ANDREEA MARIN admite implicit ca BANICA a inselat-o cu LAVINIA, sosia ei!

Scrie un comentariu