Tabu
CULTURE Slider

Orașul european care vrea să legalizeze „căutatul în gunoaie” pentru a reduce risipa alimentară

Hamburg

Orașul german Hamburg dorește să legalizeze consumul de alimente din coșurile de gunoi într-un efort de a reduse risipa alimentară, potrivit Deutsche Welle.

Milioane de tone de mâncare sunt aruncate în Germania în fiecare an, o mare parte din care este încă comestibilă, dar depășește termenul de valabilitate înscris pe ambalaj. Potrivit legii germane, este infracțiune penală să se ia mâncare din containere în afara companiilor, cum ar fi supermarketurile sau fabricile, chiar dacă produsele alimentare sunt încă potrivite pentru consumul uman.

Tim Steffen, senatorul pe justiție din Hamburg și membru al Partidului Verde, solicită modificarea legii în întreaga țară. „Timpul este depășit ca termen de valabilitate pentru o mai bună manipulare a alimentelor”, a scris el. „Nu ar trebui să se aplice milioanelor de tone aruncate fără consecințe și, în același timp, oamenii să fie urmăriți penal. Decriminalizați!“

El va propune măsura la o conferință a miniștrilor de justiție regională în speranța de a schimba legea la nivel federal. De asemenea, Steffen dorește fie să clarifice dacă comercianții cu amănuntul ar trebui să aibă interdicție de a pune alimente în coșul de gunoi.

În Franța, care pierde doar 1,8% din producția alimentară, supermarketurile nu au voie să arunce alimente comestibile și trebuie să le dăruiască în schimb organizațiilor de caritate sau băncilor alimentare. O lege similară se aplică în Republica Cehă.

ARTICOLE SIMILARE

Filmul Bird Box a crescut numărul de abonați ai Netflix cu 8,8 milioane de utilizatori noi

realitatea

Hilaria Baldwin a pierdut din nou sarcina

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 14 noiembrie

realitatea

Legătura neștiută dintre Randi și Mădălina Bellariu din “Sacrificiul”

Tabu Tabu

De Crăciun, românii își amintesc de execuția unui dictator. Rănile deschise ale Revoluției din 1989

Andreea Damian

O noapte la Opera Garnier din Paris cu Maria Callas

Ciocîrlan

1 comentariu

Orașul european care vrea să legalizeze "căutatul în gunoaie” pentru a reduce risipa alimentară - Stiri eZZ 14 June 2019 at 17:12

[…] Orașul european care vrea să legalizeze “căutatul în gunoaie” pentru a reduce risipa alimentară, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu