Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Orașul european preferat de milioane de turiști va interzice fumatul pe terasele restaurantelor

Oamenii nu vor mai putea fuma în zonele amenajate în aer liber ale barurilor și restaurantelor din Barcelona. Fumatul în locurile publice a fost interzis în Spania în ianuarie 2011, deși fumătorilor li s-a permis să folosească terasele exterioare ale unităților, potrivit Catalan News. La acea vreme, unii proprietari de localuri s-au temut că vor pierde clienți din cauza regulilor.

Autoritățile din domeniul sănătății din Catalonia, a cărei capitală este Barcelona, ​​doresc să mai facă un pas în această direcție și să interzică fumatul pe terasele barurilor și restaurantelor din regiune.

Oficialii afirmă că legea este adesea ignorată de oamenii care folosesc zone în aer liber închise și intenționează să efectueze inspecții, raportează The Guardian. Modificările propuse ar putea intra în vigoare de anul viitor.

De asemenea, fumatul ar putea fi interzis în interiorul autovehiculelor, centrelor sportive în aer liber, în stațiile de autobuz și gări, în conformitate cu noile reguli.

Guvernul catalan și-a anunțat planurile de interzicere a fumatului în locurile menționate mai sus de Ziua mondială a tutunului, în luna mai a acestui an. Potrivit Eurostat, numărul de fumători în Spania a scăzut cu aproximativ 22%.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Femeile care au născut prin cezariană, sfătuite să adopte aceeași metodă și la viitoarele nașteri

Andreea Damian

Ce mesaj ascund pantofii purtaţi de Prințesa Diana la nunta cu Charles

Andreea Damian

Alina Eremia din LaLa Band a slăbit 10 kilograme! Vezi ce dieta a urmat

Oamenii de știință au găsit formula pentru cântecul perfect de Crăciun

Andreea Damian

Studiu: Roboții ar putea prelua peste 20 de milioane de joburi până în 2030

Andreea Damian

Războiul continuă. Angelina Jolie și Brad Pitt se luptă pentru castelul în care s-au căsătorit

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu