Home > Lifestyle > Orașul european preferat de milioane de turiști va interzice fumatul pe terasele restaurantelor

Orașul european preferat de milioane de turiști va interzice fumatul pe terasele restaurantelor

fumatul

Oamenii nu vor mai putea fuma în zonele amenajate în aer liber ale barurilor și restaurantelor din Barcelona. Fumatul în locurile publice a fost interzis în Spania în ianuarie 2011, deși fumătorilor li s-a permis să folosească terasele exterioare ale unităților, potrivit Catalan News. La acea vreme, unii proprietari de localuri s-au temut că vor pierde clienți din cauza regulilor.

Autoritățile din domeniul sănătății din Catalonia, a cărei capitală este Barcelona, ​​doresc să mai facă un pas în această direcție și să interzică fumatul pe terasele barurilor și restaurantelor din regiune.

Oficialii afirmă că legea este adesea ignorată de oamenii care folosesc zone în aer liber închise și intenționează să efectueze inspecții, raportează The Guardian. Modificările propuse ar putea intra în vigoare de anul viitor.

De asemenea, fumatul ar putea fi interzis în interiorul autovehiculelor, centrelor sportive în aer liber, în stațiile de autobuz și gări, în conformitate cu noile reguli.

Guvernul catalan și-a anunțat planurile de interzicere a fumatului în locurile menționate mai sus de Ziua mondială a tutunului, în luna mai a acestui an. Potrivit Eurostat, numărul de fumători în Spania a scăzut cu aproximativ 22%.

 

 

Articole asemanatoare
Experimentul inteligent al orașului Barcelona – fără mașini în locuri publice!
poluarea
Poluarea aerului din oraşe, la fel de periculoasă ca fumatul unui pachet de ţigări pe zi
obezitatea
Obezitatea provoacă mai multe cazuri de cancer decât fumatul
Gay Travel: Barcelona

Orașul european preferat de milioane de turiști va interzice fumatul pe terasele restaurantelor

by Andreea Damian   1 min
2