Tabu
Image default
LIFE & LOVE LIFESTYLE What's hot

Orgasmul clitoridian vs. orgasmul vaginal. And the Winner Is…

De zeci de ani, exista prejudecata ca stimularea clitoridiana este singura cale de a satisface sexual o femeie. Asta insemna ca barbatii care voiau sa-si duca partenerile pe culmile placerii trebuiau sa invete locatia, dar si manevrele pe care trebuia sa le aplice acestui “buton” de excitare.
Acum insa cercetatorii au demonstrat ca femeile pot avea orgasm in tipul actului sexual, orgasm care se simte insa diferit de cel atins prin stimularea clitorisului.
Oamenii de stiinta au descoperit ca orgasmul vaginal si cel clitoridian sunt, de fapt, fenomene complet separate si activeaza zone diferite din creier.

Alte dovezi sustin ipoteza conform careia exista mai multe feluri de orgasm feminin. De exemplu, femeile spun ca orgasmul vaginal ofera alte senzatii decat cel clitoridian dar, incredibil, femeile cu coloana vertebala afectata – in sensul in care nu mai exista comunicare intre clitoris si creier – spun ca inca sunt capabile sa aiba orgasm prin stimulare vaginala.

Orgasmul clitoridian este intens si de scurtă durata, pentru ca se obtineprin stilmularea unui punct fix. Placerea este urmata de o senzatie de suprastimulare. De aceea, devine sensibil la atingere imediat dupa incheierea climaxului.

In schimb, orgasmul vaginal este perceput mai profund, asta pentru că stimularea este mai ampla si “acopera” intrarea în vagin (unde sunt cele mai multe terminaţii nervoase), punctul G sau cervixul. Orgasmul vaginal este insotit de o stare de relaxare a intregului corp, senzatie care nu este la fel de puternica în cazul orgasmului clitoridian. Femeile care experimentează orgasmul vaginal sustin ca placerea climaxului pare ca inunda tot corpul, nu doar organele genitale, ca în cazul orgasmului clitoridian.

ARTICOLE SIMILARE

Mihai, ex Akcent, a filmat naşterea fetiţei sale. Vezi imagini din timpul operaţiei

Kim Kardashian are cel mai sexy posterior? Uite cu ce şi-l umflă

DE CE si-a parasit sotul DUCESA KATE in mijlocul sarcinii!!!

realitatea

Tratament împotriva anemiei

realitatea

Top 3 zodii care se gândesc numai la sex

Andreea Damian

Nicoleta Luciu, din nou însărcinată? «Am mâncat pentru doi»

Scrie un comentariu