Tabu
Image default
lifestyle

Marea pacaleala / Secretul trucurilor lui CRISTIAN GOG: Cum si-a oprit pulsul ETC.

În spatele spectacolului extraordinar oferit de Cristian Gog, iluzionistul care a câştigat finala celui de-al doilea sezon al emisiunii “Românii au talent”, de la PRO TV, stă multă muncă şi multă… păcăleală. Bine, acesta e un cuvânt cam tare, dar, până la urmă, iluzionismul pe asta se bazează: pe păcălirea ochiului spectatorului sau, după caz, al telespectatorului. Libertatea a stat de vorbă cu câţiva magicieni din România care, sub protecţia anonimatului, au acceptat să ne dezvăluie cum a realizat Gog scamatoriile care i-au adus marele premiu de 120.000 de euro.

Trucul cu moneda

Ce s-a văzut: Cristian a doborât, cu puterea gândului, o monedă aflată pe un pix şi acoperită cu un pahar cu gura în jos.

Cum a făcut: Cristian foloseşte două inele speciale, magnetice, cu care mişcă “pixul” pe care se află moneda. Inelele pot fi cumpărate cu 119 lei de pe iluzionist-shop.ro.

Şi-a oprit inima

Ce s-a văzut: În prezenţa unui medic şi a unei asistente, Cristian e conectat la un aparat EKG, care indică ritmul inimii. Treptat, pulsul scade până la zero, iar ecranul arată că inima magicianului nu mai bate. După câteva zeci de secunde, Gog îşi revine, iar cordul lui îşi reia activitatea normală.

Cum a făcut: Magicianul îşi lipeşte o minge de tenis la subsuoară, iar apoi începe să strângă uşor braţul pe lângă corp. Pulsul din mână scade până la zero, “păcălind asistenta”. Iar ecranul pe care sunt afişate impulsurile electroamagnetice ale inimii este făcut să indice, printr- o simplă apăsare a butonului unei telecomenzi, că inima n-ar mai bate.

Trucurile cu lingura îndoită şi cu lingura ruptă

Ce s-a văzut: Unele dintre cele mai spectaculoase momente ale lui Gog au fost cele cu îndoirea şi cu ruperea lingurilor cu puterea minţii.

Cum a făcut: În ambele cazuri, iluzionistul a folosit nişte linguri cu aspect normal, însă realizate din galiu, un metal care are punctul de topire la 29,9 grade Celsius. Astfel, în prima situaţie, în care Cristian îndoaie lingura, el o pune în palmă şi o freacă uşor cu un deget în zona unde începe coada, până aceasta se înmoaie. În al doilea caz, iluzionistul apucă lingura cu două degete, după care începe să frece metalul până când acesta cedează definitiv şi lingura se rupe. Un set de linguri “magice”, cu DVD-ul cu instrucţiuni, poate fi cumpărat de pe iluzionist-shop.ro cu 94,5 lei.

Trucul cu predicţiile

Ce s-a văzut: În semifinale, Cristian Gog a realizat un moment excepţional de mentalism. A ghicit, rând pe rând, numărul “720” spus de un telespectator, numele “Robert” rostit de un altul, dar şi cuvântul “continuarea”, ales la întâmplare dintr-o carte de o a treia persoană din public.

Cum a făcut, ne explică site-ul trucurimagice.com: Totul a plecat de la cunoaşterea unui cuvânt din cele trei pe care urma să le ghicească. Şi acela a fost “continuarea”, care de fapt nu se găseşte în cartea “Erotica. Clasicii & literatura XXX”, la pagina 260. Aşadar, cuvântul a ajuns acolo “adus” de Cristian Gog, cu ajutorul agrafei cu care urmărea textul. De agrafă era lipită cu mare grijă o hârtie care conţinea cuvântul “continuarea”. Planşa pe care scrie Cristian profeţiile lui este deja “preparată”, având scris cuvântul “continuarea” în colţul din dreapta sus, dar acesta este acoperit cu o suprafaţă mobilă albă care se poate deplasa stângadreapta, astfel că toate cele şase pătrate ale planşei par goale. În cele trei de sus urmează ca ardeleanul să-şi scrie predicţiile, iar dedesubt, cuvintele pe care le aleg persoanele din public. Înainte ca primul spectator să aleagă numărul, mentalistul doar se face că scrie ceva pe planşă, în colţul din stânga sus, după care acoperă pătratul. Pune prima persoană din public să zică un număr, iar acesta alege 720. Înainte să spună următorul spectator un nume, pretinde că scrie acel nume, însă scrie de fapt cifra rostită de precedentul spectator. La fel, la a treia persoană din public, Cristian scrie ce a spus precedenta – “Robert” -, după care împinge cele două pătrate mobile (pe care este scris “720” şi “Robert”) în stânga, eliberând pătratul din dreapta sus, pe care este deja scris “continuarea”.

Vezi AICI pas cu pas cum se realizează acest truc

Trucul cu ziarul

Ce s-a văzut: În timp ce plimbă foarfeca deasupra unei coloane decupate dintr- un ziar, Gog îl pune pe Andi Moisescu să-i spună când să se oprească. Rândul de la care taie se regăseşte scris de mână într-un plic pe care clujeanul îl desigilează în faţa tuturor.

Cum a făcut: Cristi şi-a pregătit dinainte coloana din ziar în felul următor: de bucata pe care titlul “Editorialul zilei” e vizibil pentru telespectatori şi juriu el a lipit o altă bucată de text, tot din ziarul respectiv, dar cu… “fundul în sus”. Astfel, rândurile sunt răsturnate, iar ultimul de jos e “reuşit să iasă victorioşi în luptă”. Bineînţeles, acesta e rândul pe care Cristi îl scrie şi îl bagă în plic înainte de a începe numărul. După ce Andi îi spune când să taie cu foarfeca, Cristi îi întinde partea de jos a coloanei, iar Andi, firesc, o întoarce pentru a putea citi. Astfel, ultimul rând – “reuşit să iasă victorioşi în luptă” – devine primul, indiferent unde ar fi tăiat coloana.

Trucul cu îndoitul monedei

Ce s-a văzut: În două emisiuni diferite, clujeanul a îndoit monede de 50 de bani, a doua oară una adusă special de Pavel Bartoş.

Cum a făcut: S-a folosit ori de inelele magnetice de pe degete, ori de un dispozitiv numit Quantum Bender 2.0, care costă în jur de 1.200 de lei şi care poate fi comandat de pe iluzionist-shop.ro
Mai mult: Află secretul trucurilor pe care le-a făcut Cristian Gog – Vedete de la noi | Libertatea.ro

zambet

ARTICOLE SIMILARE

“Judas”, ultima piesă Lady GaGa a ultragiat Biserica Catolică

realitatea

Gisele Bundchen are burtică

realitatea

Moet & Chandon, băutura oficială a Oscarurilor 2009

realitatea

MIHAELA RADULESCU atacata violent de o alta PREZENTATOARE TV

A purtat sau nu LENJERIE INTIMA Anda Adam la Media Music Awards?

Kate Middleton va avea gemeni! Inseminare artificiala?

55 comentarii

Lucian 13 May 2012 at 10:59

Pana la urma conteaza ca a facut spectacol si nu faptul cum anume a facut trucurile

Răspunde
mihaela 13 May 2012 at 12:29

si ce daca trucurile au o explicatie?de ce nu au fost in stare sa faca ce a facut el cei care vorbesc acum ?se oftica???
bravo lui !!

Răspunde
mary' 13 May 2012 at 13:32

De ce nu explica si trucul al doilea din finala !? sau ala i-a batut psihic? :))

Răspunde
shakalul 13 May 2012 at 13:39

E si normal ca trucurile sa aiba explicatie logica, doar nu credeti in… magie. :)) Bravo lui ca a castigat!

Răspunde
Dragos 13 May 2012 at 13:51

ASTA E ILUZIONISM ! DOOOH atata timp cat nu sa vazut pe ecran INSEAMNA ILUZIE OPTICA,

Răspunde
voicu 13 May 2012 at 14:56

de la inceput stiam ca este iluzionist. si copperfield si blake sunt iluzionisti asa ca-si merita titlu de romanii au talent. ne-a socat pe toti pana sa vina niste frustrati sa dezvaluie trucurile…

Răspunde
mihai 13 May 2012 at 15:44

ati face orice sa-i faceti rau.. ati explicat trucul cu tabelul cu predictii destul de logic si da,poate fi realizat numai ca ar trebui sa revedeti finala. EL dabia la final i-a intrebat pe cei 3 care sunt cuvintele. nu l-a intrebat pe tipu ala numarul, apoi sa-l puna pe altul sa se gandeasca la un nume si intre timp el sa scrie numarul.. El dabia la final cand a scris sau nu deja pe tabela i-a intrebat pe toti ce aveau in cap. de atunci el n-a mai scris nimic. asa ca lasati gargara si felicitati-l pt ca e roman si pt ca e unul care ar putea pune Romania pe harta.

Răspunde
Razvan 13 May 2012 at 16:17

Asta nu este talent…ii exersare practica

Răspunde
fantomas 13 May 2012 at 19:32

Autorul acestui articol, este limitat,inca din titlu iti dai seama cate frustrari au romanii astia ” Marea pacaleala….” e iluzionism …..asta face iluzionismul, incredibil ….ce ati descoperit voi !!!!
Articolul e de 2 lei !!!

Răspunde
mika 13 May 2012 at 19:33

DE CE NU EXPLICATI SI TRUCUL CU PLICUL DIN VALIZA DIN FINALA DACA SUNTETI ASA DE TARI?ASA-I CA NU VA DUCE CAPUL?

Răspunde
Tzyty 13 May 2012 at 19:38

O fi adevarat ce spune acest site . A castigt ? V-a “pacalit” pe toti si ati crezut ca tot ce zboara se mananca, uite ca nu e adevarat. Orice truc are un semn, daca va uitati in reluare la trucurile facute veti vedea ca de fiecare data face ceva neobisnuit. Eu il felicit pentru dexteritatea lui de a se misca, pentru ca nu este asa usor pe cum cred unii ! Bravo Gog !

Răspunde
TwInk 13 May 2012 at 22:53

Daca tot ati descoperit toate trucurile…de ce nu vati gandit sa il prezentati si pe cel cu valiza..plicruile…

Răspunde
Eu 17 May 2012 at 22:25

Prietene nu te mai agita atat cel cu valiza e slab totul sta in cel care ii aduce masa , plicum adevarat e sub masa …. si el il ia in timp ce ia si plicul acela (adica dupa ce le arata valiza goala ) hai ciao si trucurile astea le faci cu 2000 lei maxim
ORICINE E ILUZIONIST !!! Bravo lui!

Răspunde
anonim 13 May 2012 at 23:34

foarte simplu… a vorbit inainte cu cei din jur …!!

Răspunde
anonim 13 May 2012 at 23:36

juriu*

Răspunde
cosmina 16 May 2012 at 21:24

Mda bravo..ce mai raspunsss…cum sa vorbeasca cu ei daca ei sunt cei care dau acei 120000 euro.Esti chiar ……Lasa…

Răspunde
mikey 13 May 2012 at 23:59

Autorul articolului a descoperit că magia nu există. Doamne…

Răspunde
Loredana 14 May 2012 at 14:06

A spus vreodata ca are puteri paranormale si ca ceea ce face e REAL? Nu, tocmai asta inseamna mentalismul: categorie a iluzionismului care IMITA citirea gandurilor, predictia, controlul mintii, telepatia, telechinezia, percepția extrasenzoriala. Nu am inteles in ce fel acest fapt absolut evident este subiect de stire. Bravo lui pentru spectacol!

Răspunde
Helen 14 May 2012 at 14:55

articol de 2 lei, plin de invidie si mai presus de toate publicitate nici macar mascata la iluzionist-shop.ro. Ceva de genu’ “cumparati fratilor ca asa o sa ajungeti si voi sa dati lumea pe spate si sa faceti o gramada de bani”.

Răspunde
Andreea 14 May 2012 at 14:57

Ce sa zic…interesant cum se fac trucurile astea…Bravo lui ca a reusut sa le faca asa fel incat sa nu observe nimeni ce e in spate!

Răspunde
Alex 14 May 2012 at 19:00

ati scris articolul pentru ca acea reprezentatie din finala nati pututo explica nu aveti cum.Si minge de tenis serios? nu arecum sa arate altceva pe aparat indiferent din ce loc opreste pulsul

Răspunde
Trandafirul 14 May 2012 at 20:35

acum el se uita pe site si rade cu gura pana la urechi despre ce scriem noi si isi numara euroii… :)) bravo lui a facut show!!

Răspunde
Ioana 14 May 2012 at 22:55

https://www.tabu.ro/trucul-cu-plicul-explicat/
Pentru toti cei care tot aveti treaba cu trucul din finala ! oameni buni e iluzionist doar nu credeti ca face abracadabra si are puteri magice. Conteaza cat de mult socheaza si face spectacol. A castigat pe drept !

Răspunde
niko 14 May 2012 at 22:55

a facut cel mai tare show!!!!!!treaba lui cum a facut..la toti leau palkut.de ce nati plecat voi desteptilor sa faceti aceste trucuri daca acuma va dati mari si tari ca stiati cum?normal ca acuma toti vb intraiurea…orikum cristian gog e sooper tare!!!!!!!!!!

Răspunde
elena.mmm 15 May 2012 at 12:19

haide maaa..repede sa dezvaluiti voi ce si cum a facut trucurile alea…in spatele trucurilor sa stiti ca sta si multa munca si numai niste obiecte cumparate pe care le foloseste….sunteti foarte invidiosi deoarece el este cunoscut in toata Romania si in celelalte tari deoarece se pricepe si munceste sa fie cat mai bun

Răspunde
elena.mmm 15 May 2012 at 12:21

in aceasta tara este numai invidie frate…dak cineva face cv spectaculos repede sar gurile rele sa zica cate cv:)))

Răspunde
Andrei 15 May 2012 at 15:07

Bv

Răspunde
fane 16 May 2012 at 9:44

bravo cristian cum ai facuto nu mai conteaza impoortant este ca ai fost cel mai bun si asta sa vazut chiar daca pe multi ii roade invidia

Răspunde
cosmina 16 May 2012 at 21:30

A da si voua (cei de pe tabu.ro sa nu mai faceti o pagina despre concurenti de la romanii au talent sa spuneti la toata lumea secretul lor(daca e cum spuneti voi).Orice poate fii facatura..nu o poti face fara ceva..(intelegeti voi)..
E o bataie de joc fata de acei oameni care au un talent si voi ca va dati mari si nush ce spuneti tot despre el(poate si minciuni ca si aceasta pagina) si incepe toata lumea sa isi bata joc de el ca e o facatura si altele.Magia nu o poti face fara facaturi si altele.Adica dintr-o esarfa nu poate aparea un porumbel fara facatura.Asa toata lumea ar putea fi magician mentalist iluzionist si nu ar mai fii talente..:|

Răspunde
alex 17 May 2012 at 9:31

bine.. sa zicem ca au fost trucate dar trucul cu valiza de nu l-au explicat?Nu mai cautati explicatii si altele a castigat a castigat NOROCUL LUI si bravo lui.

Răspunde
Lupul Ainen 17 May 2012 at 12:54

Trucul cu valiza e prea penibil pentru a fi explicat. Cat de prost sa fii sa nu-ti dai seama?

Răspunde
EU 17 May 2012 at 14:26

Muriti de oftica ca a loat baiatul banii bv gog esti un geniu SI NU MAI FACETI DIN TANTAR ARMASAR … DACA NU STITI CUM A FOST TACETI DRQ DIN GURA… EL E CUNOSCUT IN MULTEEE TARI DE LA ROMANII AU TALENT FACANDUNE SI PE NOI CUNOSCUTI

Răspunde
Bogdan 17 May 2012 at 22:11

Pentru inceput a spus cu gura lui ca este ILUZIONIST . Toate sunt trucuri nu era nevoie sa spune-ti voi cum a facut-o pt ca ii se duce tot farmecul si nu mai este asa de incitant . Toti stim ca este un truc si cu atat mai mult daca a stiut sa-l faca fara sa se prinda nimeni , cand o sa stiti si voi ce face el atunci sa comentati ;). “Fa prostit” ce mai vrei sunteti gelosi si invidiosi ca a pacalit pe toata lumea si v-ati bagat voi nasu sa afli cum a facut trucuri . Auzi si tu “TRUCURILE LU GOG” =))) Bineinteles ca e truc …Daca voi credeati ca nu era truc inseamna ca sunteti idioti la prima faza .

Răspunde
dudu marian 22 May 2012 at 16:42

“Marea pacaleala”. Pana sa apara Cristian Gog cei de la TABU credeau ca reprezentatiile iluzionistilor sunt reale, cel putin asta se deduce din din titlu, daca ei se considera pacaliti.
Ei, dragii mei, se pare ca traiti o mare dezamagire afland ca si Cristian Gog la fel ca toti iluzionistii a facut si el niste trucuri, si nu si-a folosit puterile supranaturale asa cum credeati voi iar acum va simtiti tare pacaliti. Hm… Mare deziluzie mai traiti, daca erati niste copii mai ca va intelegeam. Bravo Gog! Ceea ce ne-ai arata tu inseamna sa ai talent cu adevarat.

Răspunde
Nimeni Eu 22 May 2012 at 19:58

1.Lingurile nu sunt din galiu
2. Stergeti site`u ca sunteti degeaba 🙂

Răspunde
Eli 22 May 2012 at 20:08

Din pacate se vede ca acest articol a fost scris de o femeie, si eu sunt de sex feminin, dar recunosc rautatea si invidia. Cristian Gog nu este singurul personaj talentat defaimat in tara noastra, deobicei persoanele cu talent sunt foarte invidiate aici in Romania. Sincer eu nu inteleg acest lucru, in loc sa ne mandrim cu putinele persoane care mai fac ceva constructiv in tara asta, mai bine aruncam cu rosii… Rusine sa ne fie!

Răspunde
ina 25 May 2012 at 13:08

articol de 2 lei
Bravo GOG, esti super tare!
Daca sunteti asa de destepti de ce nu v-ati dus voi sa faceti numerele astea la tv…

Răspunde
Liviu 25 May 2012 at 18:33

dak sunteti tari explicati trucul c verigheta haideti ….

Răspunde
adri 1 June 2012 at 16:01

doamne…bv lui pt ce a facut .Logic ca erau trucuri dar si asa dak erau trucuri tot a muncit pt ca sunt invetiile lui.Este un sait plin de invidie si egoism.Il felicit din tot sufletut pe Gog.Bv lui!!!

Răspunde
aurel 14 June 2012 at 15:09

CE II PACE PRESEI SA MAIMANANCE CACAT SI DIN TANTAR SA FACA ARMASAR…ACUM DE VIATA ACESTUI ROMAN DE CE SE LEAGA,CE IA FACUT.A FOST LA BORS LA EI..?.BRAVO LUI CA A PUTUT UIMI O TARA INTREAGA,ALTII DE CE NU AU FACUT-O SI EI DACA SE CRED ASA DE ROMANI TALENTATI..?
CE-I MAI PLACE LA PRESA ASTA SA MANANCE CACAT SI SA IL SCOBESCA….BV LUI “GOG”CUM FACE CUM NU FACE FELICITARI LUI SI IMI PLACE CARACTERUL LUI CA NU VA IA IN SEAMA PE CEI CARE IL CONSIDERA SANTAJIST SI MINCINOS SI CA TRISEAZA…FELICITARI GOG SI AI GRIJA DE FAMILIA TA CA ASTIA DIN PRESA SUNT IN STARE SA ITI IA PANA SI NEVASTA SAU SA ZICA CA A FOST CU ALTU FIIND NEVINOVATA….RUSINE SA VA FIE INVIDIOSILOR SI BUNI DE NIMIC CE SUNTETI….DECAT SA DATI DIN GURA SUNTETI BUNI..RUSINE LA TOATA PRESA DIN ROMANIA ASTA CA CEVA UTIL NU SCRIU SI EU…DECAT DE VIATA ALTORA CA SA MAI FACA SI EI UN BAN…

Răspunde
aurel 14 June 2012 at 15:10

nu conteaza cum face toate aceste numere important este ca reuseste si ca uimeste si asta poate ajunge ca sa duca un colt de Romanie un pic mai departe…..saracii proate ce sunteti..!!

Răspunde
aurel 14 June 2012 at 15:22

saracii proaste ce sunteti….numai gura e de voi si va roade invidia ….ca nu va baga si pe voi nimeni in seama si nu sunteti aplaudati…
Ce conteaza este ca a facut ok totul si nu conteaza cum a uimit…important este ca are fanii lui care il sustin si increderea de sine si sustinerea a familiei si a prietenilor..!
felicitari Gog si daca poti vrajeste-i si mai mult pe fraierii care nu au ce face decat sa puna mancare pe masa altuia si sa o manance…
Ca si Badea …nebunul ala de la antena 1 cica stie si el ceva despre asta si a si dezvoltat imprastierea handelului care l-au scornit altii…de fapt ce sa ne mai miram atat cand presa toata e la fel…nu exista unul care sa scrie si sa spuna ceva real….Am dreptate sau nu…?????

Răspunde
aurel 14 June 2012 at 15:13

De aceea da Dumnezeu cate o inundatiecate o furtuna,cate o ..ceva de a dracu si invidioasa si suflet rau ce are lume asta pe Pamant si ma mir ca mai tine pamantul asta atata rautate si egoism….

Tot respectul Gog …bravo….daca eram in locul tau …daca puteam face in asa fel incat sa rup gatul la cei care te mananca de cur fara sa gandesca nu as ezita nici o secunda…

Răspunde
aurel 14 June 2012 at 15:24

CEL MAI BINE E CA IN VIATA SA TRECI PE LANGA SI SA IGNORI COMENTARII SI VORBE DE PROST GUST CARE NU ISI AU LOCUL..!
Indiferenta atrage.!

Răspunde
aurel 14 June 2012 at 15:32

CEL MAI TRIST ESTE CA IN INTREAGA ROMANIE ASTA DE CACAT NICI UN TALENT NU ESTE APRECIAT SI VALORIZAT…DE ACEEA MULTI O STERG DIN TARA ASTA SI SE REALIZEAZA IN ALTE TARI…DEOARECE ROMANIA ARE TOATE DEFECTELE…E NUMAI PRAF PRETUTINDENI…SI MAI ALES IN AFARA ROMANIA ESTE VAZUTA CA UN RAHAT…inafara de femeile frumoase si ceva talent…nu mai e nmk cu care sa te mandresti..

Răspunde
bogdan 19 June 2012 at 20:43

nu trebuia sa ia el premiul mai bn il lua adolescenti aia care nu puteau sa vorbeasca

Răspunde
Lauritos 21 September 2012 at 21:55

Ba astea care vb nau nici o cls.Daq sti qm se faq trucurile dc nu apari la TV

Răspunde
Lauritos 21 September 2012 at 21:58

si nu mai vb q faceti voi trucuri

Răspunde
ciuc din vaslui 17 November 2012 at 9:36

acest om a copiat trucurile unui iluzionist renumit,dar nu a recunoscut!e un escroc!

Răspunde
reptila 25 February 2013 at 21:18

dc nu faci si u cea facut el,toata lumea stie acum cea facut el……….cred k aI stat un an de zile sa afli cum a facut el….si plus de asta na pacalit p nimenii…a facut show….asa k tot tu esti un mare prost…veziti de treaba ta,si de viata ta…nu te mai fute grija de altii….

Răspunde
reptila 25 February 2013 at 21:20

a meritat premiul din plin
bv GOG

Răspunde
dragonul 6 March 2013 at 20:47

ba da ce pacaleala le-a tras-o si a mai si castigat marele premiu

Răspunde
raresh 12 March 2013 at 8:14

pacaleala pe fata, escroc, nimic mai mult

Răspunde
raresh 12 March 2013 at 8:15

erau oameni care chiar meritau premiul acela si aveau mare nevoie si talent….

Răspunde
dan 5 October 2014 at 14:08

pana la urma, magia inseamna numai trucuri,ca s.a ajuns la un nivel ridicat pe care multa lume nu intelege ce se intampla,asta inseamna profesionism….sa dam exemplu pe DINAMO…

Răspunde

Scrie un comentariu