Tabu
Image default
lifestyle

TOP 10 cele mai tari PACALELI de 1 APRILIE!

Ziua de 1 aprilie este în fiecare an prilej de farse. În momentul în care aceste farse sunt făcute de posturi de televiziune sau ziare importante, glumele se transformă în panică, haos şi proteste. Iată câteva exemple.

În 1998 asociaţia “New Mexicans for Science and Reason” a dat un comunicat prin care anunţa că statul american Alabama a hotărât să schimbe valoarea lui PI de la 3,14 la valoarea biblică 3.0. Ştirea a ajuns imediat la milioane de utilizatori ai internetului, iar autorii farsei şi-au dat seama de proporţiile acesteia abia după ce au fost anunţaţi că autorităţile din Alabama au primit sute de scrisori pline de critici şi proteste.

De 1 aprilie 1996, compania Taco Bell a anunţat că, pentru a micşora datoria externă a SUA,  a cumpărat unul dintre cele mai mari simboluri ale Statelor Unite, Liberty Bell care urma să se cheme The Taco Liberty Bell. Anunţul a fost făcut în “The New York Times” şi, prin urmare, lumea l-a luat în serios. Ce a urmat? Sute de americani s-au strâns la locul unde se află clopotul în Philadelphia şi au început să protesteze violent. S-au calmat abia după câteva ore când au fost anunţaţi că totul a fost o glumă.

În 1960 o televiziune olandeză de ştiri a anunţat, spre şocul general, că Turnul din Pisa s-a prăbuşit. Mii de telespectatori au uitat instantaneu că este 1 aprilie, şi au sunat imediat la respectiva televiziune care a anunţat ulterior că totul fusese o glumă şi şi-a exprimat regretul că a creat atât de multă îngrijorare.

Pe 1 aprilie 2009 ziarul britanic The Gurdian a anunţat că nu va mai ieşi în ediţie printată, ci doar pe Twitter, iar ştirile nu vor avea mai mult de 140 de semne. Zeci de mii de abonaţi şi-au arătat instantaneu indignarea.

Umorul britanic e negru până la capăt. În 1980 milioane de britanici s-au scandalizat după ce BBC a transmis o ştire conform căreia Big Ben-ul urma să fie făcut digital.

Cei de la Burger King au fost pe 1 aprilie 1998 autorii unei farse inofensive, dar complet hilare. Ei au anunţat că au creat un hamburger pentru stângaci pentru că în SUA trăiesc 32 de milioane de astfel de persoane. A doua zi ei au anunţat că totul a fost o glumă, dar că au primit milioane de cereri pentru noul produs.

BBC şi The Telegraph au anunţat în 2008 că o echipă de filmare a surprins un stol de pinguini zburători. Prezentatorul a explicat că pinguinii se săturaseră de frig şi au zburat spre America de Sud. Explicaţia a apărut abia pe 2 aprilie, când BBC a anunţat că imaginile transmise fuseseră create cu ajutorul efectelor speciale.

Publicaţia “Le Parisien” a şocat şi enervat în 1986 întregul popor francez după ce a anunţat că Turnul Eiffel va fi mutat la Disney Land, iar în locul lui va fi ridicat un stadion de 35.000 de locuri pentru jocurile olimpice din 1992.

Englezii nu fac mişto doar de ei, dar şi de francezi. În 2008 ziarul The Sun a anunţat că preşedintele Nicolas Sarkozy, complexat de înălţimea proprie, îşi va face o operaţie în urma căreia va fi mai înalt cu vreo 13 centimetri. Autorul articolului spunea că tehnica folosită fusese testată pe porcuşori de Guineea.

În 1980, postul de ştiri american Channel 7 a dat o informaţie conform căreia un deal din Massachussetts a erupt, iar lava şi cenuşa acoperea casele din împrejurimi. Pentru a autentifica informaţia, postul a transmis şi o înregistare audio falsă în care preşedintele american spunea că situaţia este gravă. Chiar dacă prezentatorul a apărut imediat după difuzarea ştirii ţinând o pancartă pe care scria mare “Păcăleală”, milioane de americani s-au panicat. Channel 7 s-a scuzat mai apoi pentru haosul creat şi l-a concediat pe producătorul care dăduse ştirea pe post.

ARTICOLE SIMILARE

Britney Spears are grețuri la concertele ei

realitatea

Flori prin SMS

realitatea

“Hangover Part II”, surpriză de proporţii în box-office-ul american

realitatea

Lady GaGa crede că e reîncarnarea lui Lady Di

realitatea

A murit Adam Yauch, MCA de la Beastie Boys

“Blogul, un refugiu al complexaților?-

realitatea

1 comentariu

TOP 10 cele mai tari păcăleli de 1 aprilie apărute în presă | Blogul meu 3 April 2011 at 23:08

[…] În 1960 o televiziune olandeză de ştiri a anunţat, spre şocul general, că Turnul din Pisa s-a prăbuşit. Mii de telespectatori au uitat instantaneu că este 1 aprilie, şi au sunat imediat la respectiva televiziune care a anunţat ulterior că totul fusese o glumă şi şi-a exprimat regretul că a creat atât de multă îngrijorare, relateaza tabu.ro. […]

Răspunde

Scrie un comentariu