Tabu
HEALTH

Păpădia | Care sunt beneficiile sale pentru sănătate

Păpădia are multiple beneficii pentru sănătate. Care sunt numeroasele proprietăți ale acestei plante? Cum să o utilizezi pentru a beneficia de calitățile sale terapeutice? Cui îi este recomandată? Află răspunsurile din acest articol.

I se mai spune „dintele leului”. Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă perenă care aparține familiei Asteraceae, alături de margarete și cicoare. Această iarbă, originară din Europa, crește pe pajiști, câmpuri și pe marginea drumului. Păpădia se caracterizează prin frunze zimțate, de culoare verde închis. În ceea ce privește florile sale, acestea sunt galbene. Toate părțile sale sunt comestibile: rădăcinile, frunzele și florile sale, potrivit experților. În medicina pe bază de plante, se folosesc doar rădăcina și frunzele.

Care sunt virtuțile păpădiei?

Păpădia are o mulțime de beneficii. Această plantă ajută la prevenirea și tratarea infecțiilor tractului urinar, cum ar fi cistita. Datorită proprietăților sale purificatoare și diuretice, acționează asupra rinichilor și crește secreția urinară. Ajută, astfel la eliminarea toxinelor și previne atașarea bacteriilor de pereții vezicii urinare. „Este recomandat să țineți o cură cu păpădie în timpul schimbărilor de anotimp și în caz de exces alimentar pentru a curăța corpul de toxine”, putem citi în cartea Precise of Phyto-Aromatherapy de Dr. Danielle Roux și Dr. Daniel Sciméca, potrivit Femme Actuelle.

Această plantă are și proprietăți coleretice și colagoge. Acțiunile sale previn sau elimină calculii renali și biliari. În mod clar, păpădia crește fluxul de bilă și facilitează evacuarea acesteia. Această plantă stimulează, de asemenea, ficatul leneș.

Specialiștii indică faptul că substanța, numită „taraxasterol”, prezentă în păpădie „ar avea efecte antiinflamatorii și antioxidante, care ar putea permite în special să fie benefică în anumite condiții, cum ar fi ficatul deteriorat de alcool, o dietă bogată în grăsimi, cancer de stomac și inflamație a colonului. Această substanță ar contribui, de asemenea, la combaterea diabetului de tip 2.

Bogată în provitamină A și beta-caroten, păpădia luptă împotriva îmbătrânirii pielii și vindecă unele afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea sau eczemele.

Cum se consumă păpădia?

Această plantă poate fi utilizată în diferite moduri. Păpădia poate fi folosită în ceai. 50 g de amestec de frunze și rădăcină trebuie fierte într-un litru de apă timp de 10 minute. Se consumă o cană din această băutură înainte de fiecare masă. De asemenea, este posibil să folosiți rădăcinile acestei plante ca decoct. Uscăm rădăcinile și fierbem câteva bucăți și vom bea de două până la trei ori pe zi. Păpădia poate fi consumată și sub formă de tablete sau capsule. În acest caz, se recomandă respectarea dozajului, care trebuie să apară întotdeauna pe ambalajul produsului. Această plantă poate fi consumată și în salate.

Păpădie: care sunt contraindicațiile și efectele secundare?

Această plantă nu este recomandată tuturor. Nu este recomandată femeilor însărcinate și celor care alăptează. Păpădia este, de asemenea, contraindicată pacienților cu probleme hepatice. Păpădia nu trebuie utilizată nici în cazul obstrucției căilor biliare. De asemenea, nu este recomandată persoanelor alergice la plantele din familia Asteraceae. Deși rar, păpădia poate provoca greață, alergii și arsuri la stomac.

ARTICOLE SIMILARE

Cura de detoxifiere cu Chlorella, alga minune!

realitatea

Suplimentele pe care trebuie să le iei în fiecare etapă a vieții

Andreea Damian

Un nou vaccin antiCovid! O veste bună: costă mai puțin

Andreea Damian

Trucuri pentru a evita mușcăturile de țânțari

Andreea Damian

Cei patru pași în acordarea primul ajutor

Andreea Damian

Ce sa NU faci la sala

realitatea

Scrie un comentariu