Home > Lifestyle > Papagalii dependenți de opiu distrug fermele de maci din India

Papagalii dependenți de opiu distrug fermele de maci din India

papagali

Cultivatorii de mac din Madhya Pradesh, India, caută cu disperare soluții pentru a-și apăra culturile de mac în fața atacurilor (și 40 în aceeași zi) venite din partea papagalilor dependenți de opiu. Culturile lor au fost deja afectate din cauza precipitațiilor rare.

„O singură floare de mac produce 20-25 grame opiu. Dar un grup de papagali se hrănește din aceste plante de 30-40 de ori pe zi”, spune un fermier. „Asta ne afectează producția. Aceștia papagali dependenți de opiu provoacă haos.”, a declarat Nandkishore, un cultivator de mac, potrivit NDTV.com. „Am încercat să facem zgomote puternice și chiar am folosit petarde pentru a speria păsările. Nimic nu a funcționat.”

Raidurile păsărilor au devenit o amenințare pentru câmpurile cu maci, iar agricultorii susțin că suferă pierderi semnificative din cauza papagalilor. Unii dintre ei au fost filmate în timp ce plecau cu plantele în gheare, alții mâncai semințele acolo, pe câmp. Daily Mail notează că unele păsări s-au antrenat ca să nu facă gălăgie când se apropie de pământ.

Oficialii districtului au ignorat solicitările fermierilor, iar aceștia se descurcă cum pot ca să scape de papagalii dependenți de opiu. Cultivatorii au început să folosească boxe și petarde pentru a goni păsările, însă nu au obținut efectul dorit, astfel încât oamenii sunt nevoiți să-și păzească zi și noapte câmpurile de mac. Chiar și așa, păsările atacă non-stop.

Păsările dependente de droguri nu sunt ceva neobișnuit în India, care este unul dintre puținele locuri din lume în care este permisă cultivarea de opium, potrivit India Today. Raidurile papagalilor au fost reclamate ani la rând.

Drogul are același efect asupra papagalilor pe care cafeaua sau ceaiul negru îl au asupra oamenilor. La fel ca oamenii, o dată ce papagalii experimentează această senzație, devin imediat dependenți. Semințele de mac nu sunt singurele chestii care fac păsările să se simtă în al nouălea cer. În Minnesota au existat păsări „bete” după ce au mâncat fructe de pădure fermentate.

Articole asemanatoare
Giambattista Valli in colaborare cu MAC
Fonduri de ten pentru sezonul rece
O noua destinatie a frumusetii M•A•C
Rihanna topless pentru frumusete

Comenteaza acest articol

Papagalii dependenți de opiu distrug fermele de maci din India

by Andreea Damian   1 min
0