Home > Health > Paradoxul pierderii fertilității în căutarea perfecțiunii masculine

Paradoxul pierderii fertilității în căutarea perfecțiunii masculine

Oamenii de știință au descoperit un paradox evolutiv, în care bărbații își distrug capacitatea de a avea copii din cauza eforturilor de a se face mai atractivi.

Folosirea steroizilor pentru a obține un fizic cât mai masiv sau pastilele împotriva căderii părului pot afecta fertilitatea. Acesta a fost numit paradoxul Mossman-Pacey după oamenii de știință care l-au descris pentru prima dată. Ei spun că acesta provoacă multă durere în cuplurile care se luptă să conceapă. “Am observat că dintre oamenii care vin să-și testeze fertilitatea – tipii sunt imensi”, spune dr. James Mossman, de la Universitatea Brown din Statele Unite. “Ei încearcă să fie foarte mari, să arate că sunt vârfurile evoluției. Dar ei se fac o greșeală uriașă într-un sens evolutiv, pentru că, fără excepție, nu produceau deloc spermă”.

Steroizii anabolizanți imită efectul testosteronului hormonal masculin în organism și sunt utilizați ca medicamente de îmbunătățire a performanței pentru a urgenta creșterea musculaturii. Ei sunt folosiți în mod regulat de culturisti. Nu este ironic faptul că bărbații merg la sală pentru a arăta minunat, în cea mai mare parte pentru a atrage femeile iar apoi, din neatenție rămân infertili? Steroizii anabolizanți afectează glanda pituitară a creierului asta duce la oprirea producției a doi hormoni – numiți FSH și LH – care sunt hormonii cheie responsabili de producția de spermatozoizi. Cercetătorii spun că există un efecet similar la bărbații care utilizează medicamente pentru a preveni chelia.

Măsura succesului în termeni evolutivi este trecerea propriilor tale gene (instrucțiuni ale ADN-ul tău) la următoarea generație. Nu contează mușchii pe care-i construiești cu chimicale.

Articole asemanatoare
Studiu: în zonele cu venituri mici, bărbații au o sănătate mentală mai precară decât femeile
Sextingul: bărbații și femeile se comportă diferit?
Șapte din zece adulți consideră că partenerul îi ignoră în mod intenționat
bărbați
Cel mai bun website de stil pentru bărbați – În acest magazin online găsești haine COOL pentru bărbați!

1 Response

Comenteaza acest articol

Paradoxul pierderii fertilității în căutarea perfecțiunii masculine

by realitatea   1 min
1