Tabu
BEAUTYWhat's hot

Parfumul Mortii, cu note de carne putrezita – Inventia unui chimist

Ai purta un parfum al mortii, cu note de carne putrezita si care te-ar proteja de zombie? Daca nu te-ai gandit pana acum ce vei face cand vei intalni un zombie, un chimist a facut-o pentru tine. Cat de ireal suna, chiar a facut un parfum repelent pentru zombie. Spui de trei ori “WTF!” si treci mai departe, pentru ca este foarte real. In timp ce parfumierii stau luni, chiar ani ca sa gaseasca formula perfecta, pentru un parfum floral, Dr Raychelle Burks de la Doane College din Nebraska a creat cat ai spune “peste stricat” un parfum al mortii, mai exact un parfum (daca poti sa-i spui asa) care simuleaza mirosul de carne stricata.

Chimistul (care surprinzator este femeie) spune ca poti crea acest parfum folosind trei ingrediente dezgustatoare. Preparatul contine un amestec din doi compusi chimici – putrescine si cadaverina -, care sunt emisi in procesul de descompunere si metantiol “daca doriti sa conturati cu adevarat mirosul mortii pe care il emana aceasta colonie” (cum sa refuzi asa ceva?), adauga Dr. Raychelle Burks.

Ideea ei e ca daca mirosi deja ca un cadavru, nu vei mai fi considerata hrana pentru zombie. Foarte logic!

“Aceasta apa de colonie este o metoda evaziva, care atunci cand este cuplata cu comportamentul unui zombie – asa cum am vazut in “The Walking Dead” sau “Shaun of the Dead” (cum sa nu iei de bune informatiile din filme? Trebuia sa ne gandim la asta de mai mult timp. Star Trek, you’re next!) – ar fi foarte eficienta in evitarea unui atac, atunci cand esti inconjurat de o hoarda de zombie. S-ar putea purta, de asemenea, cand va veni apocalipsa, pentru a nu atrage atentia multimii de zombie”, declara ea in filmuletul creat chiar de American Chemical Society. Ca dovada ca fata e luata in serios.

Dar, surpriza! Parfumul inca mai are nevoie de cercetari amanuntite, pentru ca nu poti sa risti sa fii mancat de zombie, purtand un parfum ieftin, nu?

“Daca ne dorim sa mimam un cadavru, trebuie sa cream parfumul perfect. Nimeni nu vrea sa fie un porc de guinea care se da cu un parfum al mortii, care nu este eficient”, a mai declarat ea.

Dar ce faci, pentru ca planeta e plina de oameni si nu ai la dispozitie cantitati mari de putrescine, cadaverina si metantiol? Dr Raychelle Burks a gasit solutia: bacteria E-coli. Si iata cum o bacterie care ne punea viata in primejdie, devine salvatoare.

Ciudat e ca nimeni nu spune cat de nebuneasca este ideea doamnei si cum arunca banii inutil pe cercetari. Mi-e teama sa ma gandesc cum testeaza parfumul.

Ok, un doctor in chimie de la o universitate recunoscuta din America si ale carei cercetari sunt sustinute de American Chemical Society, creeaza un parfum repelent pentru zombie? Oare stiu americanii ceva ce noi nu stim sau oamenii aia sunt dusi rau cu pluta? S-a scumpit Xanax-ul?

ARTICOLE SIMILARE

Regina Letizia dă startul unei noi tendințe în materie de păr

Andreea Damian

IULIA VANTUR in stare de soc! Ce a patit in India!

Barbara Palvin – Trucurile de frumusețe ale unui supermodel

India, noua destinaţie pentru frumuseţea Chanel

Raluca van Staden, romanca gratie careia cancerul e depistat în 6 minute

Asistenta Andreei Marin, asemanata cu o superba actrita de la Hollywood!

Scrie un comentariu