Tabu
HEALTHSlider

Părinți, sunteți pregătiți pentru mahmureala de sărbători?

Cu ocazia sărbătorilor, mulți părinți sunt „obligați” de circumstanțe (desigur) să consume mai mult alcool decât în mod firesc, fie la bar, fie la oricare dintre petrecerile de sărbători.

Pentru cei cu copii mici, acest lucru poate implica chemarea în ajutor a bunicilor sau a cuiva care să aibă grijă de cei mici. Dar cum scoteala de acasă nu se potrivește mereu cu cea din târg sunt mulți părinți care se vor confrunta cu durerea de cap de a doua zi alături de cei mici. Și mulți dintre aceștia subestimează răul provocat de mahmureală sau cât de greu le va fi să se ocupe și de nevoile celor mici a doua zi.

Mahmurelile variază de la o persoană la alta și există mulți factori care afectează gravitatea lor, spre exemplu cantitatea de alcool ingerată. Oamenii de știință nu înțeleg în continuare pe deplin ce anume provoacă mahmureala, dar unul dintre vinovați este considerat a fi etanolul – un produs chimic toxic care funcționează în organism ca un diuretic, determinându-vă să folosiți baia mai des și astfel să vă deshidratați.

Pentru mahmureală nu există nici un tratament magic, deși rehidratarea, analgezicele precum paracetamolul și ibuprofenul și alimentele zaharoase sunt unele dintre lucrurile care vă pot ușura disconfortul. Dar există pași pe care îi puteți urma pentru a preîntâmpina mahmureala din start.

Aceștia ar fi:

Nu bea pe stomacul gol

Nu consumați băuturi colorate în culori închise dacă ați descoperit că sunteți sensibil la ele (conțin substanțe chimice care irită vasele de sânge și țesuturile din creier și pot face o mahmureală mai rea)

Beți apă potabilă sau băuturi răcoritoare neacidificate după fiecare pahar de băutură alcoolică

Consumați o halbă de apă înainte de a vă culca

Alcoolul poate să rămână în organism și a doua zi după o noapte grea. În general, durează aproximativ trei ore pentru ca organismul să elimine alcoolul dintr-un pahar de vin și două ore pentru o bere. Asta înseamnă că, în funcție de cât de mult ați băut, ați putea totuși să depășiți limita legală de alcool pentru a conduce chiar și în ziua de după ce ați băut.

ARTICOLE SIMILARE

Tenorul ŞTEFAN von KORCH şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ în premieră în OPERETA LOUNGE din cadrul TEATRULUI NAŢIONAL DE OPERETĂ ŞI MUSICAL ION DACIAN, pe 30 MAI

Tabu Tabu

Paris Hilton a scos o piesă nouă despre fundul unei Kardashian căci restul subiectelor se epuizaseră

realitatea

Andreea Bănică și-a concediat soțul. Ce spune despre divorțul de Lucian Mitrea

Andreea Damian

Un medic explică de ce a refuzat să facă duș timp de o lună după ce a născut

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 24 iulie!

realitatea

Parcul IOR sub zapada – fotografii Cristiana Apostol

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu