Tabu
Image default
CULTUREPEOPLESlider

Paris aduce un omagiu prințesei Diana: o piaţă va purta numele ei

Primăria din Paris vrea să numească o mică piață după prințesa Diana, la locul accidentului de mașină din 1997, în care a murit aceasta.

În imediata apropiere a Tunelului Alma, unde a avut loc tragedia, a fost ridicat deja un monument, neoficial, în formă de flacără, aurie, în onoarea sa. Lady Di a fost extrem de populară în Franța, iar oamenii au fost șocați și întristați de moartea tragică a celei supranumite „prințesa inimilor”.

În prezent, piața poartă numele cântăreței de operă Maria Callas, dar nu a putut fi inaugurată din cauza accidentului din 31 august 1997. Un oficial al primăriei a declarat joi că această decizie de redenumire a pieței va fi votată de Consiliul din Paris, care va avea loc între 11 şi 14 iunie.

Piața Maria Callas

Există deja un bulevard din Paris care poartă numele Mariei Callas. La începutul anilor 2000, bulevardul George Mandel (arondismentul XVI), de la numărul 2 la numărul 51, a fost redenumit Maria Callas. Parizienii doresc s-o onoreze și pe prințesa Diana pentru munca sa umanitară. Piața din Paris va fi redenumită „Piaţa Diana prinţesă de Wales”.

Urmărită de paparazzi când au ieşit dintr-un restaurant parizian, prinţesa Diana, în vârstă de 36 de ani, şi partenerul ei, egipteanul Dodi Al Fayed, au murit într-un teribil accident de maşină pe 31 august 1997. Timp de o săptămână, până la funeralii, Regatul Unit a ţinut un doliu fără precedent.

ARTICOLE SIMILARE

Câștigătorii IPIFF 2008

realitatea

Monica Lewinsky, reacție neașteptată după ce a fost întrebată de relația cu Bill Clinton

Andreea Damian

TOP 10 Prostii spuse de vedete din Romania in 2012

Noua Miss Universe: Paulina Vega din Columbia / …Si bunica ei a fost MISS!

realitatea

Street fashion | Moda utilitară și pandemia

Andreea Damian

O campanie cu moațe a Poliției Române – Fără alcool la volan!

realitatea

1 comentariu

Paris: omagiul suprem adus Prințesei Diana - Stiri eZZ 31 May 2019 at 21:59

[…] Omagiul suprem adus Prințesei Diana, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu