Tabu
Image default
lifestyle

Partea îngerilor, o poveste cu scoţieni, kilt-uri şi mult whisky

The Angels’ Share (tradus Partea îngerilor) este cel mai recent film al regizorului britanic Ken Loach, autorul unei impresionante liste care cuprinde: Kes (1969), Sweet Sixteen (2002), Looking for Eric (2009), The Wind That Shakes the Barley (2006), Ae Fond Kiss (2004), My Name Is Joe (1998). De această dată, este o comedie petrecută în Scoţia zilelor noastre.

Lungmetrajul face parte din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes 2012 și este adus în România de Independența Film.

The Angels’ Share va avea premiera pe 21 decembrie la Cinema Studio şi va rula, în prima săptămână, în cinematografele Hollywood Multiplex, Cinema Studio, Cinema City (Cotroceni) și Grand Cinema Digiplex (Băneasa), în București, și la Cinema City, în Cluj. După Sărbători, filmul va ajunge la Constanța și Brașov.

Ken Loach are o manieră unică de regiza, pentru a capta reacţiile naturale şi sincere ale actorilor. De cele mai multe ori aceştia nu primesc scenariul întreg, ci doar fragmente, astfel că nu ştiu ce urmează mai departe. În Looking for Eric (2009), actorul principal, Steve Evets, a descoperit că în film joacă însuşi fotbalistul Eric Cantona doar în momentul în care s-a întors şi a dat cu ochii de el, în timp ce camera mergea.

Deşi titlul se referă la un fenomen care are loc în cadrul procesului de maturare a whisky-ului (evaporarea a 2% pe an), filmul este, de fapt, despre a doua şansă. Îngerii de aici putînd fi interpretaţi ca fiind atît cei care “primesc” ofranda alcoolizată evaporată din baricuri, cît şi ca persoanele pe care le întîlnim în momente critice şi care ne pot schimba total cursul vieţii.

“The Angels’ Share spune povestea unor tineri fără nici un viitor, din suburbiile Glasgow-ului, trăind la limita infracţionalităţii, care se trezesc dintr-o dată într-un anturaj favorabil. Un fel de întruchipare a expresiei “omul potrivit la timpul şi locul potrivit”.

Robbie, personajul principal, este un derbedeu abia scăpat de puşcărie pentru agresiune și care acum face muncă în folosul comunităţii. În momentul în care i se naşte un copil, Robbie realizează că viitorul său şi al familiei sale nu se mai poate baza pe împărţirea pumnilor în stînga şi-n dreapta pe străzile din Glasgow. El îşi descoperă un simţ olfactiv ieşit din comun şi se hotărăşte să-şi găsească un job în industria whisky-ului, domeniu destul de bine dezvoltat în Scoţia.

The Angels’ Share este adus în România de Independenţa Film, casa de distribuție care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase. Independența Film a distribuit pelicule ca “Trainspotting”, ”Amélie”, ”Melancholia”, ”Todo sobre mi madre”, ”In The Mood for Love”, ”Vicky Cristina Barcelona”, ”Dogville” etc.

ARTICOLE SIMILARE

Expoziția aniversară Sonia Rykiel

realitatea

Brad Pitt a câștigat Oscar-ul…de ciocolată

realitatea

Brooke Shields, mușcată de o leoaică

realitatea

Farah Fawcett se mărită

realitatea

IMM-urile redevin o miză pentru bănci

realitatea

Programul romanilor la OLIMPIADA (Ziua 7, VINERI)

Scrie un comentariu