Home > beauty > Părul tău vara – Top Do’s & Don’ts

Părul tău vara – Top Do’s & Don’ts

Ai spune că poți fi chic fără prea mult efort când vine vorba de coafură. Dar nu! O simplă coadă de cal sau un coc pot fi opțiuni ideale doar când nu vrei să riști ceva mai mult sau când nu ai prea mult timp la dispoziție. Dar… unele dintre noi, în câutarea absolutului în frumusețe, avem tendința să producem adevărate dezastre.

Coafuri de vară
Deși e foarte frumos părul lung, buclat, este totuși mult prea cald. Într-adevăr ”baba se chinuie la frumusețe”, dar de această dată este inutil. Decât să asudezi cu dorința de a fi extrem de sexy, cu părul în bătaia vântului, care întârzie să bată, mai bine optezi pentru coafuri care te eliberează puțin. Un coc neglijent (aparent ciufulit – ca și cum ți-ai fi prins părul în grabă, într-un coc, în creștetul capului) și o bentiță subțire, aurie, poate fi o opțiune foarte chic. De asemenea, sunt spectaculoase și împletiturile rusești, coafurile retro (Pompadour – volum în creștet și restul prins într-un coc; cu bentiță din eșarfă și restul prins într-o coadă; bucle sculptate în stilul Ritei Hayworth, prinse cu agrafe pe laterale), coafurile boyish (cu volum mare în partea de creștet și netezit pe laterale; păr scurt cu breton lung neglijent stilizat) dar și coafuri romatince, cu bucle prinse lejer într-un coc la spate și o bentiță lăsată pe frunte (stilul anilor ’20 sau un hippie style, dar cu părul prins).

Șampon uscat
Vara părul se îngrașă foarte ușor și dacă nu vrei să te speli la cap zilnic, vei încerca șamponul uscat. O mare gafă pe care poți să o faci dacă ai părul închis la culoare este să folosești un șampon uscat obișnuit. Din nefericire, noi brunetele suntem atât de speciale încât avem nevoie de un șampon uscat special pentru brunete, ca să nu eliminăm o problemă (păr îngrășat) cu o alta (păr cu pete albe). În caz că vrei să folosești foarte puțin și ai cumpărat deja unul obișnuit, este în regulă. Dar dacă vrei să ai efectul dorit, folosește unul special pentru tine.

Accesorii pentru păr
Nu apela la accesorii doar când părul tău are o zi proastă. Pălăriile, bentițele, eșarfele, agrafele pot transforma o coafură banală într-una über chic.

Păr ars de la vopsiri repetate
Mă plimbam zilele trecute prin parc și mi-a atras atenția părul extrem de ars de la vopsiri repetate al unei femei. Cu trăsături extrem de frumoase dar un păr care crea o adevărată antiteză. E drept, de multe ori în încercarea noastră de a face schimbări dramatice în look putem face adevărate greșeli. Iar vara este de cele mai multe ori momentul prielnic pentru astfel de reinventări. Dar când părul nu mai ”suportă” o nouă schimbare, faci ceea ce ar trebui să faci când ai o problemă pe care nu o poți manageria. Te duci la specialist! Un hairstylist îți va sugera câteva modalități prin care îți va salva părul. Tratamente de revitalizare a părului până la o nouă tunsoare, pot reprezenta rețeta unui păr din nou frumos.

Experimentează noi coafuri
Mereu mă întreb de ce există acest blocaj de inspirație când vine vorba de coafarea părului. Ok, e elegantă o coadă de cal simplă sau un coc bine strâns, dar cu siguranță putem face mai mult. Ne atrag atenția femeile care îndrăznesc să aibă coafuri mai sofisticate, însă lista de coafuri încercate este extrem de scurtă. Nu ezita să încerci să realizezi coafurile pe care le admiri. Evită să te limitezi doar la coafuri simple.

Un păr care strălucește de sănătate
Ok, o să-mi spui că e o replică de reclamă și că strălucirea aceea se obține doar la coafor. Greșit! Un păr sănătos chiar strălucește așa cum vezi în reclame poate fi obținut și acasă. Un păr îngrijit cu produsele potrivite va străluci în mod natural și dacă vrei mai mult, poți apela la spray-urile pentru luciu.

Alb de la fixativ
Știu,se întâmplă să aplici foarte mult și să creeze acel efect inestetic de parcă ai scăpat pudră de talc în păr. Dar acest lucru nu se întâmplă doar pentru că ai aplicat o cantitate mare de fixativ, ci și pentru că l-ai aplicat de aproape. Spray-ul fixativ se aplică de la o distanță de 30 de centimetri.

Protecție UV pentru păr
Vara avem tendința să neneglijăm părul. Cât de des folosești vara un produs cu protecție solară și pentru păr, nu doar pentru piele? Poate chiar deloc. Iată de ce observi diferențe de nuanță și e mai uscat, pentru că soarele îți decolorează și dehidratează părul. Aplică pe păr, de fiecare dată când ieși din casă, spray cu protecție solară.

Coafură-replică
E bine să testezi coafuri care îți plac, însă nu face schimbări dramatice de look doar pentru a obține look-ul nu știu cărei persoane. Știu cum se întâmplă: vezi o coafură spectaculoasă sau o nuanță de păr care îți face cu ochiu’ și vrei cu tot dinadinsu să o ai și tu. Dar, oare, ți se potrivește? Orice transformare radicală de look are nevoie de o perioadă de probă. Primul impuls e să ai acea tunsoare sau nuanță de păr, însă va trebui să te obișnuiești o perioadă cu acel look. De aceea, ca să te asiguri că nu vei face o greșeală care să intre în topul celor mai mari dezastre pe care le-ai făcut, consultă-te cu un hairstylist. El îți va spune care sunt coafurile și nuanțele de păr care te avantajează și care nu. Astfel, vei putea decide, fără remușcări, care va fi noua ta înfățișare.

Efectele verii asupra părului
Din cauza căldurii și umidității, părul reacționează și coafura nu mai rezistă. Dacă se aplatizează folosește un spray antiumiditate doar pe rădăcini, pentru a da volum părului. Dacă se încrețește și prinde un volum nedorit, folosește produse anti-frizz.

Articole asemanatoare
Julia Roberts
Ingredientul-minune pe care îl folosește Julia Roberts pentru a avea un păr mătăsos
coafuri
Coafuri rapide pentru când ești în întârziere
părul
Cum să îți îndrepți părul fără să îl deteriorezi
masca
Masca de păr care a uimit femeile. Acest ingredient secret te scapă de chelie

Comenteaza acest articol

Părul tău vara – Top Do’s & Don’ts

by   4 min
0