Tabu
lifestyle

Paștele în lume! Cele mai ciudate tradiții de sărbătorile pascale

pastele

Paștele poartă aceleași simboluri și semnificații în întreaga lume, însă în fiecare regiune acestea se celebrează prin obiceiuri și tradiții diferite, în funcție de specificul locurilor.

Cele mai multe familii au tradițiile lor unice, care sunt transmise de-a lungul anilor, sau au fost pur și simplu făcute într-un moment special. De exemplu, cei care locuiesc în America de Nord au iepurașul de Paști care aduce ouă și alte cadouri copiilor. În unele comunități există o vânătoare de ouă de Paște.

În Danemarca și Finlanda se poartă obiceiul de trick-or-treating. În Duminica Floriilor (duminica dinaintea Paștelui), copiii se îmbracă în vrăjitori și țin în mână mici crengi, decorate cu hârtie colorată, iar apoi merg din ușă în ușă să ceară dulciuri. Se spune că ramurile lor colorate binecuvântează casa vecinilor.

În Norvegia, oamenii își petrec Paștele fie lecturând romane polițiste, fie vizionând un thriller cu familia. Tradiția a început în urmă cu mulți ani când un scriitor de romane polițiste a publicat o reclamă pentru cartea sa pe prima pagină a unui ziar în timpul Paștelui. Această tradiție este atât de populară încât multe posturi de televiziune din Norvegia rulează numai filme polițiste și thrillere.

În Germania, Paștele se numește „Ostern”, denumirea fiind legată de zeița anglo-saxonă a primăverii, Eostre. Copiii au aproximativ trei săptămâni de vacanță de Paște și, totodată, nimeni nu lucrează în Vinerea Mare, sâmbătă și duminică. De asemenea, în regiuni din nordul Germaniei, se organizează un mare foc de Paște. Evenimentul este foarte popular, motiv pentru care o mulțime de oameni se adună și stau în jurul lui. Focul de Paște arde simbolic toate rămășițele iernii și, în mod simbolic, sentimentele rele. Acest obicei există și în Olanda.

Campionatul de spart ouă vopsite se desfășoară întotdeauna de Paști și este o tradiție veche în Regatul Unit. Jocul implică doi jucători, iar ideea sa principală este că trebuie să spargi toate ouăle adversarului pentru a trece în runda următoare.

Polonezii celebrează Paștele cu o luptă uriașă cu apă pe străzi, care are loc a doua zi de Paște. Tradiția se numește Smigus-Dyngus și provine dintr-o legendă în jurul botezului prințului Mieszko din 966 d.Hr. Se crede că dacă o fată udă în timpul acestui joc, se va căsători în acel an.

Bermudienii petrec Paști realizând zmee pe care le înalță în Vinerea Mare. Tradiția a început cu mulți ani în urmă, când un profesor al Școlii de duminică din armata britanică dorea să ilustreze urcarea lui Iisus în Ceruri.

O tradiție populară în Mexic este arderea lui Iuda. Așa cum el este considerat trădătorul lui Iisus, arderea reprezintă pedeapsa care îl așteaptă pe lumea cealaltă. Pentru a face mai dramatică scena, mexicanii umplu uneori păpușa cu focuri de artificii. Alte țări care practică această tradiție sunt Venezuela, Creta, Grecia, Portugalia și Spania.

În Etiopia, familiile fac o pâine tradițională numită Dabo, care este tăiată de un preot sau de un bărbat al familiei. Ea se oferă oricărei persoane care vizitează respectiva casă de Paști. Această tradiție pașnică este o modalitate de a aduna comunitățile împreună.

Nigerienii se strâng pe străzi pentru un carnaval mare și plin de culoare, în fiecare an de Paști.

ARTICOLE SIMILARE

Madonna urăşte tare hortensiile – VIDEO (replica vedetei la incidentul de săptămâna trecută)

realitatea

Spune-mi ce culoare ești, ca să-ți spun ce vacanță să alegi!

realitatea

Un copil de 2 ani fumează 40 de țigări pe zi. FOTO

realitatea

Cărți, sifilis, realitate

realitatea

Gabriela Cristea FARA machiaj! “Esti de NERECUNOSCUT!”

Mihai Albu isi doreste sa faca sex cu Iulia, chiar si dupa divort! A spus asta in direct la TV!

1 comentariu

Scrie un comentariu