Home > Agenda > Patricia Field, despre romantism și modă

Patricia Field, despre romantism și modă

Există ținuta perfectă pentru o întâlnire amoroasă?
Poți aborda problema în două feluri. Vrei să încerci să îți impresionezi partenerul și să îl faci să creadă că ești altfel decât ești? Sau vrei să fii sinceră cu partenerul și să îi arăți cine ești cu adevărat? Eu prefer varianta cu onestitatea pentru că adevărul va ieși mereu la suprafață – ca frișca din lapte. Nu te juca. E o pierdere de timp.

Ce sfaturi ne poți da când vine vorba să ne îmbrăcăm pentru o ocazie specială?

Îmbracă-te adecvat. Dacă mergi la un restaurant extravagant, îmbracă-te mai extravagant decât de obicei. Dacă ești o femeie puternică nu vei purta o crinolină ca Betsey Johnson. Îmbracă-te cum vrei. Dacă vrei să conferi ținutei o pată de culoare, atunci fă-o. Dacă vrei să te îmbraci în negru, fă-o. Bineînțeles că vrei să fii unică, pentru că tuturor ne place să atragem atenție pozitivă. Ne place să fim recunoscute, dar îmbracă-te cum te simți confortabil. Dacă vrei să fii deosebită, fii așa la întâlniri. Dacă ești chic și severă, nu îți schimba stilul doar pentru că mergi într-un restaurant extravagant. Doar dă ținutei o sclipire. Dacă mergi la un grătar, vei purta o pereche de blugi și un tricou sexy, dacă ești genul de fată sexy. Doar nu vei purta o flanelă. Adaptează felul tău de a fi cu locul în care te afli.

E ușor să te adaptezi locului în care te afli?
Mie îmi place să privesc locul ca pe o scenă, un podium. E ca și cum ai păși pe scena unui restaurant extravagant sau a unuia rustic. Imaginează-te pe podium și dă-ți seama cu ce ți-ar sta bine. Eu folosesc expresia "stilul destinației" în colecțiile mele și nu numai, iar ideea este să te transpui imaginar pe o scenă – indiferent că este un restaurant extravagant, un grătar sau oriunde are loc întâlnirea. Imaginează-te acolo și vezi cum ai vrea să te vezi printre ceilalți.

Crezi că o ținută poate îmbunătăți sau distruge o întâlnire?
 Este posibil. Dar dacă se întâmplă, nu cred că este neapărat un lucru rău. Dacă se întâmplă, ori este un costum, ori este excesiv. Când privesc o persoană, inițial nu mă uit la felul în care este îmbrăcată. Ajung la un moment dat să fac și asta, dar inițial este vorba despre ce spune o persoană, cum spune și expresia feței. Acestea sunt primele lucruri pe care le văd la cineva. Nu mă uit la frizură sau chestii de genul – doar dacă este menită să atragă atenția. Într-un astfel de caz știi ce gen de persoană se ascunde în spatele ei.

Cât de importantă este vestimentația când vine vorba de o întâlnire?
Este greu de spus. Nu pot vorbi decât din propria experiență. Am trăit momente în care lumea credea că sunt foarte agresivă pentru că mă îmbrac puternic. Când mă uit la mine, nu ma gândesc că sunt o persoană agresivă absolut deloc. Oamenii te pot citi altfel și dacă cineva crede că ești într-un fel, dar nu ești, asta le spulberă fantezia despre tine..

Este important să încercăm să ne îmbrăcăm cu hainele unor designeri?
Nu neapărat. Este vorba despre stil și cum te îmbraci, nu pe cine sau ce brand etalezi. Poți avea mai mult stil într-o ținută nu chiar costisitoare decât una costisitoare, care să-ți ia ochii, dar în care să nu te simți bine. Totul stă în confort și în vestimentația adecvată.

Sunt ținute pe care trebuie să le evitam cu orice preț?
Cum am mai spus, trebuie evitate ținutele care nu ne conferă încredere. Încrederea este cheia. Încrederea de sine este sexy pentru bărbați și femei. Nu mă refer la gălăgie sau lăudăroșenie – dar o anumită încredere și dezinvoltură este foarte atrăgătoare. Dacă nu ai încredere în tine într-o ținută, te va demoraliza. Nu o purta.

Mai este ceva de evitat?
Trebuie să eviți hainele care nu sunt pe măsura ta. Nu are nimic de a face cu gustul, dar dacă nu îți vine – orice ar fi – nu va arăta bine. Văd persoane care poartă haine prea mici pentru ele, sau nu înțeleg cum ar trebui să le vină anumite haine, și asta distruge totul din start.

Cum găsești haine care să se potrivească formelor tale?

Cred că este important ca o persoană să își cunoască punctele forte și cele slabe când vine vorba de propriul corp. Urăsc să folosesc cuvântul "slăbiciune", dar este important să știi ce ți se potrivește și ce nu. De exemplu, eu am umeri și brațe frumoase. Am multe părți frumoase, dar sunt și lungă în talie. Am picioare lungi, frumoase, dar când le pui pe toate la un loc, obții o persoana cu un trup scurt, dar cu talie lungă. Sunt conștientă de asta, așa că știu să-mi creez o linie pe corp care să distragă atenția de la talia înaltă.

Ce este rău în a avea talia lungă?
În cazul meu, o talie lungă este o mare pierdere, deoarece se află chiar sub coaste. Nu este suficient spațiu ca să o pot defini. Dacă știi asta despre tine și ai picioare frumoase, atunci arată-ți picioarele și nu atrage atenția asupra zonelor pe care nu vrei să le arăți. Arată-ți mereu părțile frumoase – dar trebuie să știi care sunt acelea. Nu cred că mulți realizează care le sunt atuurile și care punctele slabe. Trebuie să te intereseze asta și să îți manifestezi interesul. Este singurul mod în care vei afla. Nu spun că trebuie să fie toți interesați de ceea ce îmbracă. Unora nu le pasă deloc de cum se îmbracă. Sunt interesați de alte lucruri și atenția lor este canalizată spre altceva. Este perfect acceptabil.

Crezi că este important să menținem un stil vestimentar unic? Cred că depinde de ceea ce este important pentru tine. Îmi place să văd oameni cu stil vestimentar unic pentru că îmi comunică despre ei. Dacă nu ai un stil vestimentar, comunici mai puțin. Oricum, vestimentația nu este singura modalitate de comunicare – dar este una din ele. Când cunoști pe cineva, ținuta lor are un rol important în formarea primei impresii.

Ce îi sfătuiești pe cei mai sfioși cu moda?

Dacă ești sfioasă cu moda și nu prea îți pasă, bucură-te de tine și fă ceea ce te face fericită. Nu trebuie să îți placă moda ca să trăiești în armonie cu lumea. Totuși, dacă ești reținută față de modă și nu vrei să te simți așa, fii mai atentă la ce se află în jurul tău. Uită-te în jurul tău și vezi ce se identifică cu personalitatea ta. Nu e vorba doar de a răsfoi o revistă, a vedea o ținută pe cineva și de a o replica. Este vorba despre a-ți găsi propriul stil. Scurt și concis.

Articole asemanatoare
Patricia Field, stilista SATC, nu dă doi bani pe trenduri
Patricia Field amenință că va renunța la Sex and the City

Loading...

Comenteaza acest articol

Patricia Field, despre romantism și modă

by realitatea   5 min
0